Cod portocaliu de viscol puternic la munte in Prahova. Atenționare de vânt în restul județului

17 februarie 2022  |  12:46  |  👁 161 Vizualizari


Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, două noi atenționări de vreme rea, valabile inclusiv în Prahova. Zona de munte este vizată o avertizare de cod portocaliu de viscol. Vântul va sufla cu putere și în restul județului.

Zona de munte se află sub cod galben de vânt puternic. Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, două noi atenționări, respectiv un cod galben de intensificări ale vântului, dar și un cod portocaliu de viscol pentru zona de munte din Prahova.

Cod galben: Atenționarea de cod galben este valabilă în intervalul 18 februarie, ora 02.00 – 18 februarie, ora 20.00.

În intervalul menționat în Carpații Meridionali și Orientali vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70…80 km/h, iar la altitudini mari în special în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. Intensificări ale vântului vor fi local și în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe arii restrânse de peste 60 km/h”, a anunțat ANM.

Cod portocaliu: Avertizarea este valabilă în intervalul 18 februarie, ora 02.00  – 18 februarie, ora 11.00.

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută”, a anunțat ANM.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.