Cod galben de instabilitate atmosferică în Prahova

Prahova se află sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, în zona de munte, până la ora 23.00, dar în vigoare este și o informare meteo pentru restul județului, valabilă până sâmbătă, timp în care sunt posibile ploi torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și chiar căderi de grindină.

Potrivit ANM, astăzi, până la ora 23.00, în mai multe județe din țară, inclusiv în Prahova, în zona de munte, „în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși frecvent 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40… 50 l/mp”.

Ploile nu vor ocoli însă și alte zone din județ. Conform unei informări meteorologice, până sâmbătă, la ora 10.00, „în intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și sud-estul Moldovei vor fi perioade scurte de timp în care local instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Pe arii restrânse vor fi cantități de apă de peste 25…35 l/mp”.

Related posts

Leave a Comment

ten − 4 =