Clinicile medicale private, full de rezervări pentru teste COVID-19. Se așteaptă până la două săptămâni pentru rezultat.

27 iulie 2020  |  13:30  |  👁 387 Vizualizari


Românii pot prinde cu greu un loc la clinicile medicale private pentru a-și face testul COVID-19. Fie că au nevoie pentru a pleca în vacanță, în țări care au impus restricții României, fie din precauție, românii sunt nevoiți să aștepte aproape două săptămâni pentru a afla dacă au sau nu coronavirus.

În cele mai multe dintre cazuri, rezultatele testelor vin după ce termenul de valabilitate va fi expirat deja pentru persoanele care vor să călătorească, spre exemplu, în Grecia. Prețurile testelor pentru coronavirus sunt aliniate la clinicile private si variază foarte puțin, de la 340 la 390 de lei.

De precizat că de marți, 28 iulie, românii nu vor mai putea intra în Grecia decât dacă vor putea să demonstreze, printr-un test RT PCR, că nu sunt infectați cu coronavirus.

Decizia autorităților elene este valabilă atât pentru cei care călătoresc cu avionul, cât și cu mașina, iar testul trebuie făcut cu maximum 72 de ore înainte de a trece granița.

Decizia este valabilă până în 4 august, dată după care autoritățile de la Atena vor decide dacă prelungesc sau nu restricția, în funcție de cum va evolua criza COVID-19 în România.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.