CJ Prahova continua reabilitarea cu extinderea sectiei Primiri-Urgente

Dupa ce mai multe sectii ale spitalului au fost complet reabilitate si modernizate, proiectul fiind structurat pe etaje, iata ca a venit randul Unitatii Primiri-Urgente sa fie extinsa si recompartimentata la standarde europene.

Consiliul Județean Prahova a depus, în vederea finanțării din fonduri europene nerambursabile, proiectul privind extinderea și modernizarea UPU de la Spitalul Judetean.

„Proiectul răspunde atât cerințelor Strategiei Naționale de Sănătate 2014-2020 cât și Planului de Dezvoltare Durabilă a Județului Prahova în perioada 2014-2020.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență la nivelul Unității de Primiri Urgențe Ploiești. Extinderea, reabilitarea, modernizarea și recompartimentarea UPU Ploiești va determina o mai buna organizare a activității medicale de urgență în cadrul unui imobil cu o suprafață aproape dublă față de situația actuală, cu o dotare medicală performantă, iar circuitele funcționale vor fi semnificativ îmbunătățite, a anunțat Consiliul Județean Prahova.

Scopul final al realizării proiectului constă în creșterea calității actului medical de urgență de la nivelul UPU Ploiești.

„Astfel, actuala clădire a unității de primiri urgențe va fi recompartimentată și extinsă cu un corp nou în suprafață de 1201,75 mp, iar accesul auto pentru ambulanțe cât și cel pietonal se va realiza din strada Găgeni, actuala parcare a spitalului. Extinderea se va realiza pe laturile de Nord-Est, Sud-Vest și Est a clădirii existente, Unitatea de Primiri Urgențe Ploiești urmând a adăposti, după recompartimentare și extindere, următoarele circuite funcționale: zona de acces, urgențe minore, urgențe majore și spații pentru personal”, a mai precizat Consiliul Județean Prahova.

Noua unitate de primiri urgențe va avea o suprafață totală de 2452mp și va fi dotată cu echipamente medicale de înalta performanță. Valoarea totală a proiectului este de 18.566.621 lei.

Related posts

Leave a Comment

20 + 15 =