CJ Prahova, ANL și primăria Blejoi bat palma pentru a le asigura medicilor locuințe de serviciu

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader a găsit soluția pentru medicii din provincie. Distanța către serviciu poate reprezenta o problema, atunci când vine vorba de medici specialiști, care, după multe ore de nesomn, petrecute în gardă, sau intervenții medicale complicate, locuiesc la zeci de kilometrii distanță de spitalul unde profesează și sunt nevoiți să facă naveta în afara orașului.

După modernizarea secțiilor din Spitalul Județean de Urgență Ploiești, autoritățile județene vin cu vești bune pentru medici. 

După salariile mărite, la Prahova, cadrele medicale primesc încă o facilitate. Cu sprijinul Agenției Naționale pentru Locuințe ANL și în colaborare cu Primăria Blejoi, Consiliul Județean Prahova a demarat proiectul de realizare a locuințelor destinate specialiștilor din domeniul sanitar.

,,𝗟𝗼𝗰𝘂𝗶𝗻𝘁̦𝗲 𝗱𝗲 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝘂 𝘁𝗶𝗽 𝗔𝗡𝗟 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗶𝗶 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘀̦𝘁𝗶 𝗮𝗶 𝗦𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁̦𝗲𝗮𝗻 𝗣𝗹𝗼𝗶𝗲𝘀̦𝘁𝗶

Apropierea de Capitală presupune mai multe avantaje pentru locuitorii județului nostru, însă, din anumite puncte de vedere, distanța de 60 de kilometri reprezintă și un impediment.

Pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești, de exemplu, ocuparea posturilor vacante de medici a fost și, în unele cazuri, a rămas o problemă, tocmai din cauza faptului că marile spitale din București sunt mai atractive pentru doctorii tineri. Avem în proiect o variantă de susținere a medicilor care doresc să profeseze la Ploiești: construirea de locuințe destinate specialiștilor, care să vină și să completeze creșterea salariilor și asigurarea unor condiții mai bune, prin achiziționarea de aparatură performantă.

Cu sprijinul Agenției Naționale pentru Locuințe și în colaborare cu Primăria Blejoi, am demarat proiectul de realizare a locuințelor destinate specialiștilor din domeniul sanitar, în cadrul programului guvernamental care vine în sprijinul medicilor. Am purtat astăzi discuții cu domnul Andrei Țurcanu, directorul general al ANL, și cu domnul Adrian Dumitru, primarul comunei Blejoi, localitatea care va asigura suprafața de teren necesară pentru demararea proiectului. Astfel, a fost identificat un teren de circa 5000 de metri pătrați, pe raza comunei Blejoi, în apropiere de Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde, cu ajutorul Agenției Naționale pentru Locuințe, urmează să se construiască un imobil cu 30 de apartamente. Fiecare unitate locativă va avea, potrivit proiectului,  câte două camere, de aceste locuințe urmând să beneficieze medicii specialiști ai spitalelor aflate în administrarea Consiliului Județean Prahova.” anunță Bogdan Toader, președintele Consilului Județean Prahova pe pagina sa de Facebook.

Related posts

Leave a Comment