Ciolacu, pesimist în legătură cu moțiunea de cenzură: Matematic nu sunt suficiente voturi doar de la PSD şi de la UDMR


Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că în acest moment nu există suficiente voturi pentru ca moţiunea anunțată de el însuși să fie votată, transmite News.ro.

„Matematic nu sunt suficiente voturi doar de la PSD şi de la UDMR. Azi de dimineaţă am avut o întâlnire, am vorbit cu liderii de grup de la UDMR, am început să strângem semnăturile. Presupun că o să se termine această procedură. Este o moţiune serioasă şi chiar dorim să treacă această moţiune. Nu avem un scop politic, când am depus această moţiune, nici noi, nici UDMR. Nu avem un program politic, dorim să stopăm un lucru care nu se face niciunde într-o ţară dezvoltată, mai ales într-o ţară membră a Uniunii Europene. Nu ai dreptul să schimbi legile electorale, să schimbi regulile în timpul jocului. Asta nu înseamnă că nu suntem pregătiţi de orice variantă. Asta nu înseamnă că o să ne continuăm demersurile atât în România, la instituţiile din România, dar şi în continuare la toate instituţiile europene. Mai mult, există o hotărâre a Comisiei de la Veneţia, de bună practică europeană, care spune foarte clar că nu ai voie să schimbi legile electorale (…). Mai mult, orice hotărâre şi recomandare a Comisiei de la Veneţia devine decizie a CCR, lucru care s-a şi întâmplat (…). Vom lupta toate variantele, toate părţile să apărăm democraţia din România”, a declarat Marcel Ciolacu vineri seară, într-o conferinţă de presă la finalul conferinţei de alegeri la PSD Argeş.

Întrebat dacă are discuţii şi cu Victor Ponta pentru susţinerea moţiunii de cenzură, Ciolacu a precizat că are astfel de discuţii cu liderul Pro România.

Întrebat ce se va întâmpla dacă va trece moţiunea de cenzură, liderul PSD a răspuns că nici PSD nici UDMR nu vor propune un prim ministru „deoarece nu avem un program de guvernare”, arătând că este „suficient” faptul că PNL a venit la guvernare fără a avea un program şi „simţim cu toţii costurile”.

Related posts

Leave a Comment

4 × five =