Cele mai periculoase diete de care trebuie să te ferești

Următoarele diete pentru slăbit se află pe lista cu cele mai dăunătoare reacții pentru sănătate, pentru că îți poți expune organismul în fața unui risc crescut de carențe de minerale și vitamine, potrivit clicksanatate.ro:

1. Dieta Mono

Această cură are câteva reguli simple: trebuie să consumi un singur aliment pe zi, o perioadă de timp. Poți personaliza dieta, adică poți alege să consumi doar fructe, doar legume ori, de exemplu, carne slabă, timp de o săptămână. Rezultatul: după șapte zile poți observa până la trei-patru kilograme date jos. Se crede că mâncatul unui singur aliment pe zi ajută digestia. Studiile contrazic această supoziție.

De ce să o eviți: Genul acesta de dietă este saracă în calorii, dar și în nutrienți. Astfel, apar carențele de vitamine și minerale și corpul devine vulnerabil la îmbolnăviri.

2. Dieta proteică

Celebra cura de slăbire Atkins se bazează pe un consum mare de produse alimentare bogate în proteine. Inventatorii acestei diete credeau că ne îngrășăm pentru că mâncăm o cantitate mare de carbohidrați și amidon. Prin urmare, ca să ții această dietă trebuie să te axezi pe consumul de carne și să eviți pastele, pâinea, dulciurile.

De ce dăunează organismului: Pe lângă faptul că determină apariția deficitelor de vitamine și minerale, cauzate de reducerea sau de absența legumelor și fructelor, un consum mare de carne favorizează tulburările digestive. Deseori, se recomandă administrarea medicamentelor laxative sau a ceaiurilor cu acest efect în timpul dietei, dar și după.

3. Dieta fără grăsimi

Caracterizată prin evitarea produselor care conțin grăsimi, precum nuci, pește, carne, lactate și uleiuri, și consumul de legume si fructe, dieta fără grăsimi te poate scăpa chiar de patru kilograme într-o săptămână.

De ce să o eviți: Până la un punct, e bine să reduci cantitatea de grăsimi din alimentație. Însă nu trebuie să exagerezi, pentru că scade și nivelul de colesterol “bun”, care protejează sănătatea inimii.

4. Cura de slăbire Expres

Cei mai mulți o țin înainte de o vacanță sau de un eveniment, de exemplu, o nuntă sau un botez, unde trebuie să fie în formă. Această dietă, care nu trebuie să dureze mai mult de cinci zile, se bazează pe o reducere drastică a numărului de calorii. Cu cât mănânci mai puțin, cu atât mai bine.

De ce să o eviți: Infometarea, pentru că despre asta vorbim, duce la apariția durerilor de cap, a oboselii și a altor probleme de sănătate. În plus, la finalul dietei ești în pericol sa fii o noua victimă a efectului Yo-yo, adică să se întoarcă kilogramele pierdute, însoțite de unele noi, bonus.

Sursa : stiripesurse.ro

Related posts

Leave a Comment

one × two =