Cele 25 de porunci ale Fericirii

Se pare ca exista 25 de reguli, pe care, daca le respecti, te vei infrupta din Fericire. Nu se stie cine anume le-a elaborat. Insa toti cei ce le citesc, ajung sa cada de acord cu aproape toate dintre ele, straduindu-se apoi sa le respecte.


Am putea spune chiar, ca cele 25 de indemnuri de mai jos nu sunt tocmai niste reguli, ci mai degraba o tehnica terapeutica. In sarcina ei cade un intreg proces de convingere, de determinare. Este insa o intreprindere de lunga durata.


Ea necesita tenacitate si hotarare. Regulile pe care vi le transmitem trebuie luate in serios, ele trebuie sa va indemne la meditatie si, mai mult, trebuie recitite in fiecare zi. Daca le veti parcurge doar o data, iar apoi veti uita de ele, n-ati facut nimic.


Mai bine afisati-le intr-un colt vizibil din dormitorul vostru si cititi-le in fiecare dimineata!


Veti veda ca, brusc, viata voastra va deveni mult mai usoara si mai frumoasa.


1.La inceput, totul este un mare gol, care trebuie umplut.


2.Pentru a-ti atinge telul nu este suficient sa-ti doresti, mai trebuie sa iei si decizii. Numai in acest caz vor aparea oportunitatile.


3.Pentru a-ti schimba drumul, trebuie mai intai sa te opresti si abia dupa aceea s-o pornesti intr-o alta directie.


4.In viata vei plati pentru orice. Dar cel mai mult te va costa lipsa de actiune. Din pacate, acest lucru devine evident abia catre sfarsitul vietii.


5.Daca cineva se teme mereu sa nu greseasca, inseamna ca, fara sa vrea, face de fapt cea mai mare greseala a vietii sale.


6.Un lucru atrage dupa sine pe un altul, asemanator. Nimic in viata nu este intamplator. Ii atragem, de regula, spre noi nu pe cei pe care ni-i dorim, ci pe cei care ni se potrivesc.


7.Daca veti constata ca obiectivul pe care vi l-ati propus este de neatins, concentrati-va asupra altor obiective. Atingandu-le pe acestea, intoarceti-va la cel initial si incercati din nou sa-l atingeti.


8.Daca nu ceri nimic de la viata, nu-ti va da nici ea nimic. Daca-i ceri ceva nedefinit, si darul ei va fi tot ceva nedefinit. Trebuie sa-ti formulezi intotdeauna foarte precis dorintele.


9.In viata nu exista placere absoluta. Ea este mereu limitata de felul in care percepem realitatea.


10.Va doriti Schimbarea? Atunci incetati sa mai fiti pasive! Altminteri veti rata sansele pe care vi le ofera soarta. Stabiliti-va traseul si punctul final. Insa nu uitati : pentru a-l atinge, trebuie sa porniti la drum, nu sa stati pe loc!


11.Viata te obliga mereu sa rezolvi acele probleme pe care, de regula, oamenii evita sa le rezolve. Nu te poti ascunde de ele la nesfarsit. O problema nerezolvata intr-o anume etapa a vietii, va trebui rezolvata intr-o alta etapa viitoare. Insa atunci rezolvarea ei te va costa mai mult.


12.Viata iti ofera mereu posibilitatea de a alege. Uneori ea se rezuma la absenta variantelor. Lumea e plina de posibilitati. Insa a opta pentru ceva, inseamna a pierde altceva. De aceea, pierderile sunt iminente. Dar si ele pot fi privite ca fiind, de fapt, o noua achizitie.


13.Noul presupune intotdeauna distrugerea Vechiului. Numai ca Vechiul nu grebuie numai distrus, ci si curatat locul. Iar pentru asta iti trebuie putere, timp si stiinta. Caci trebuie sa stii ce anume sa construiesti si cum. Daca nu ai astfel de cunostinte, mai bine nu distruge. Altminteri risti sa pui in loc ceva odios.


14.Omul incearca sa-si schimbe viata, dar il incurca teribil vechile obisnuinte si stereotipii. Ele incearca in permanenta sa-l intoarca la vechiul mod de viata. De aceea, schimbarile au loc foarte lent si necesita mari eforturi sentimentale.


15.Fiecare din noi atrage spre el fix ceea ce iubeste cel mai mult, ce asteapta sau de care se teme; pe asta se bazeaza subconstientul. Soarta nu-ti da niciodata nimic in plus. Ea poate fi generoasa, insa numai in limitele dorintelor tale. Largiti-va limitele si veti obtine mai mult!


16.Viata este plina de contraste. Pe unii ii iubim, pe altii nu-i putem suferi. Cu unii suntem prieteni, altii ne sunt rivali. Primim si pierdem, ne intalnim si ne despartim. Omul tinde spre stabilitate si, in acelasi timp, resimte o nemultumire. Nu poti intelege un lucru, fara sa-i cunosti si contrariul.


17.Oamenii tind catre armonie. Dar pentru a o avea, iti trebuie o armonie interioara. Asta reprezinta o acceptare a propriilor calitati si defecte, constientizarea lipsurilor tale si o anume pace interioara. Este foarte necesar ca ratiunea, faptele si sentimentele sa fie in consens unele cu celelalte.


18.Trebuie sa intelegem ca viata nu este facuta numai din placeri. De multe ori, ea nu concorda cu proiectiile si asteptarile noastre. Insa trebuie sa ne straduim in permanenta sa facem bine in jurul nostru. Cel care nu este capabil de acest lucru, nu va simti niciodata binele pe care il primeste de la viata.


19.Omul este mereu deranjat de defectele altora, care zac in el insusi. Cei din jur pot deveni, la un moment dat, oglinda noastra. Nu trebuie decat sa-i privim cu atentie. Numai asa vom ajunge sa ne cunoastem mai bine pe noi insine.


20.Daca vi se face brusc pofta sa obtineti ceva anume, aceasta inseamna ca nu sunteti capabile sa va recunoasteti pripriile posibilitati si calitati. Priviti in interiorul vostru : poate dispuneti, de fapt, de mult mai mult decat va doriti sa obtineti.


21.Este foarte greu sa rezisti gandurilor negative. Ele te fac sa suferi, sa te chinuiesti, sa te ingrijorezi. Din acest stol de ganduri negre, extrageti unul singur si anihilati-l! Atunci veti rupe lantul fatidic si el nu va va mai necaji atat de tare.


22.Acceptati-va asa cum sunteti. Abia atunci nelinistile, emotiile si complexele vor disparea si va veti putea trai viata la maxim.


23.Lumea care ne inconjoara este absolut neutra. NOI suntem cei care o facem mai buna sau mai rea. Incercati sa vedeti binele din jurul vostru si atunci viata vi se va parea mai vesela si mai fericita.


24.Nu luati niciodata parerea celor din jur ca fiind verdictul dat de o instanta suprema. Nu poti fi bun in ochii tuturor. Intotdeauna se vor gasi carcotasi. Nu-i lasati ” sa preia conducerea”!


25.Cu totii ajungem in aceasta lume venind de nicaieri si plecam spre nicaieri. Atunci de ce sa nu consideram viata pe care o traim, cu bunele si relele sale, ca fiind unica ratiune a existentei noastre?


Nu-s complicate regulile, nu-i asa? Cu toate acestea, influenta lor pozitiva asupra noastra este uluitoare! Nu e greu sa le respectam, dar efectele lor sunt nepretuite!

Sursa : alinablagoi.ro

Related posts

Leave a Comment

one + eleven =