Cel mai mediatizat dosar al anului, cel in care sunt anchetati Vlad si Mircea Cosma, ILEGAL!

La temelia acestui dosar stau probe si interceptari obtinute de procurorii de la DNA Ploiesti si folosite in baza protocolului DNA-SRI, protocol pe care Curtea Constitutionala si mai multi magistrati l-au desfiintat imediat dupa desecretizare!

Concret, CCR a dat o lovitura fatala Binomului SRI-DNA si a decis ca sintagma „aduc atingere grava drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor romani” prevazuta la art. 3. lit. f) din Legea 51/19991 privind siguranta nationala este neconstitutionala. De asemenea, judecatorii constitutionali au concluzionat ca interceptarile realizate in baza acestei legi nu reprezinta probe intr-un dosar penal. Cel mai dur verdict dat de CCR este insa altul. Si anume ca SRI nu avea voie sa opereze in niciun dosar de coruptie. Asta intrucat coruptia nu poate fi inclusa in categoria amenintarilor la siguranta nationala. Practic, CCR a aruncat in aer protocolul SRI-PICCJ, in baza caruia s-a nascut “Binomul SRI-DNA”, constand ilegalitatea acestui document.

Chiar si preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan, a comentat existenţa acestor protocoale, numindu-le “bombe la temelia statului de drept”, motivând că singurele acte care ar trebui să existe sunt legile. “Legea înseamnă un act votat de către Parlament. Parlamentul este unică autoritate legiuitoare a ţării. De aici ne trimitem reprezentaţii prin vot direct în Parlament. În al doilea rând, legea se publică în Monitorul Oficial, dacă nu se publică nu există. Toate aceste protocoale nu sunt adoptate de autoritatea legiuitoare şi sunt secrete. Din această perspectivă, sunt adevărate bombe puse la temelia statului de drept, stat de drept care se întemeiază pe domnia legii, ori aceste protocoale sunt nişte legi paralele, secrete, subterane, pentru că raportându-mă la conţinut am văzut că acolo sunt veritabile acte de procedură penală care adaugă la codul de preocedură penală”, a precizat Dana Gîrbovan.

Revenind la dosarul Cosma, acesta se dovedeste a fi ILEGAL. Iata comunicatul Parchetului in care se precizeaza ca acest dosar a fost realizat in baza protocolului cu SRI: http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=4798

 

Related posts

Leave a Comment

sixteen − 13 =