CEL MAI MARE SITE DE PIRATERIE ONLINE DIN ROMÂNIA, FILELIST, ONLINE DIN NOU LA 3 ZILE DUPĂ CE AUTORITĂȚILE L-AU ÎNCHIS

6 mai 2020  |  08:48  |  👁 909 Vizualizari


Site-ul Filelist.ro a fost închis zilele trecute de autorități. La trei zile distanţă, site-ul este activ, dar pe un alt domeniu, scrie Mediafax.ro.

La accesarea adresei vechi, filelist.ro, apare un mesaj semnat de Ministerul Justiţiei: „Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispoziţiile art. 249 din Codul de procedură penală„.

Cel mai mare site de torrente din România, gazdă a zeci, poate sute de terrabiţi, de filme, jocuri, muzică, programe software şi cărţi piratate, a fost închis de procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. La doar câteva zile distanţă, el este din nou online, dar pe domeniul .io. Domeniul respectiv, .io, este dedicat zonei teritoriilor britanice din Oceanul Indian (British Indian Ocean Territory).

Reprezentanţii anonimi ai siteului de torrente au publicat un mesaj ca urmare a celor întâmplate, notând că nu ştiu mai multe decât că domeniul .ro a fost sechestrat fără o altă înştiinţare. Ei au mai afirmat că sistemele de protecţie ale siteului împiedică identificarea utilizatorilor.

„Am vrea să vă oferim mai multe detalii legat de sechestrarea domeniului .ro, însă nu avem. Cât ştiţi voi, atâta ştim şi noi. Din acest motiv am şi amânat acest anunţ, deoarece sperăm să apară ceva detalii între timp.

Nu a fost primit niciun takedown notice/DMCA, pur şi simplu au dat jos domeniul în cursul zilei de ieri.
Legat de server, încă de la începutul acestui site au fost luate toate măsurile posibile pentru protejarea userilor. Insemnand că, chiar şi dacă printr-o metodă sau alta autorităţile pun mâna pe server, sunt multiple sisteme de protectie şi criptare pentru a preveni accesul la baza de date şi/sau alte fişiere.

Ţinem foarte mult la siguranţa şi anonimitatea utilizatorilor noştri, pe server oricum nu sunt stocate date personale. Nu ni s-a adus la cunoştinţă nicio acuzaţie şi vom lupta în continuare pentru dreptul utilizatorilor noştri la liberă exprimare şi comunicare”, anunţă cei de la Filelist.

Filelist are o vechime de 12 ani.”

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.