Cel mai mare furnizor de apă din Prahova face apel la populaţie să „utilizeze raţional” această resursă

1 iulie 2021  |  09:58  |  👁 270 Vizualizari


Societatea comercială Hidro Prahova SA, cel mai mare furnizor de apă din judeţul Prahova, a transmis public, un apel către populaţie pentru utilizarea „raţională” a apei, oficialii companiei arătând că din cauza consumului excesiv se pate ajunge la scăderea debitelor şi oprirea parţială a furnizării apei în unele localităţi, pentru umplerea rezervoarelor.

Apelul transmis public miercuri de către societatea Hidro Prahova se adresează în special abonaţilor din mediul rural. Astfel, Hidro Prahova recomandă populaţiei să folosească resursele de apă potabilă exclusiv pentru consumul personal, igienă sau alte activităţi gospodăreşti, şi nu pentru lucrări agricole sau grădinărit.
„În felul acesta, vor fi evitate situaţiile în care unii utilizatori, aflaţi la capete de reţea, pot rămâne fără resursele necesare de apă potabilă. Riscul apariţiei unor situaţii de acest fel a fost semnalat în zona Urlaţi-Mizil, unde pe fondul unui consum excesiv, există posibilitatea scăderii nivelului de apă din rezervoarele de înmagazinare. Acest fapt poate duce implicit la scăderea debitelor şi oprirea parţială a furnizării apei în unele localităţi, pentru umplerea rezervoarelor”, transmite Hidro Prahova printr-un comunicat de presă.
Reprezentanţii firmei precizează că pentru activităţile agricole, de grădinărit sau creşterea animalelor, „abonaţii trebuie să utilizeze exclusiv apa din sursele proprii (fântâni, puţuri), respectând astfel prevederile incluse în contractul de furnizare, care interzice  utilizarea apei potabile, distribuită prin reţelele publice, în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict gospodăreşti”.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.