Worldometer, platforma de statistici pe care, cel mai probabil, ai intrat și tu, măcar o dată, nu are în spate vreo organizație puternică.
Este, de fapt, vorba despre un proiect independent, în care sunt implicați dezvoltatori, cercetători și voluntari din toată lumea. Nu există niciun fel de afiliere politică, guvernamentelă sau corporatistă. Pentru statisticile pe care le oferă, platforma a devenit una dintre cele mai importante sursă de date, însă nu doar pentru oamenii curioși de pe internet. Worldometer este sursă de informare și pentru presă (BBC, The Atlantic), guverne, muzee, dar și pentru organizații importante precum: Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN), IBM, Kaspersky, Amazon Alexa, Google Translate etc.
Informațiile de pe această platformă sunt citate ca sursă în peste 10.000 de cărți publicate și în peste 6.000 de articole profesionale.
În plină pandemie, platforma oferă date statistice în timp real despre răspândirea noului coronavirus, și nu numai. Pentru datele legate de COVID-19, platforma spune că își ia datele din rapoarte oficiale, direct de la guvernele statelor, sau obține date în mod indirect, din surse media credibile. De altfel, platforma îți arată și sursa pentru fiecare update de pe site.
Poți vedea pe platformă informații în timp real despre criza COVID-19, de la cazurile de infecție și numărul de decese la nivel global, dar și date împărțite pe fiecare țară afectată de noul coronavirus.
„Actualizările în timp real sunt posibile datorită participării utilizatorilor din întreaga lume și dedicării unei echipe de analiști și cercetători care validează datele dintr-o listă în continuă creștere, de peste 5.000 de surse”, menționează Worldometer.
Platforma are și date statistice mai generale, legate de populația planetei: poți vedea informații fie la nivel de planetă, fie date statistice pentru fiecare țară sau regiune în parte. Toate acestea pot fi accesate aici.
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.