Ce se întâmplă în organismul tău dacă renunți la consumul de cafea

11 mai 2021  |  05:12  |  👁 366 Vizualizari


Consumată de milioane de oameni, cafeaua este o sursă bogată de cofeină, un stimulant natural ce poate avea numeroase beneficii asupra organismului. Dacă unii experți îi atribuie numeroase beneficii, alții susțin că aceasta poate da dependență în timp. În plus, să renunți la consumul de cafea îți poate influența sănătatea în mod pozitiv

Dacă te numeri printre persoanele care adoră cafeaua în combinație cu lapte, zahăr ori diferite arome, trebuie să știi că renunțând la această băutură vei reuși să slăbești. Potrivit unui studiu publicat în 2017 în Public Health, două treimi dintre dintre persoanele care consumă cafea aleg să o bea cu zahăr ori lapte, ceea ce înseamnă un aport caloric mai mare. Potrivit specialiștilor, o ceașcă de cafea neagră, fără zahăr, conține aproximativ două calorii, spre deosebire de 134 de calorii, dacă optezi pentru un latte cu arome.

 

– Vei dormi mai bine

Chiar dacă la început vei resimți o oboseală accentuată din cauza lipsei de stimulenți, ulterior, vei reuși să ai un somn mai bun. Acest beneficiu este valabil în special pentru persoanele care obișnuiau să bea o cafea și după-amiaza. De asemenea, un studiu publicat în Journal of Clinical Sleep Medicine a arătat că o ceașcă de cafea băută chiar și cu șase ore înainte de culcare îți poate perturba somnul.

-Vei avea un zâmbet mai frumos

Cafeaua este acidă, nu este un secret pentru nimeni, ceea ce înseamnă că în timp îți poate afecta smalțul dinților. Ba mai mult, un studiu de specialitate a arătat că aceasta predispune apariția tartrului, motiv pentru care n-ar strica să renunți la această băutură ori să o consumi în cantități moderate.

-Aspectul tenului tău se va îmbunătăți

Cafeaua are efecte diuretice, motiv pentru care pielea ta poate să arăte deshidratată, dacă o consumi în exces. Renuntând la această băutură ori consumând-o moderat, aspectul pielii tale se va îmbunătăți.

-Îți vei îmbunătăți sănătatea

Cafeaua este responsabilă de asimilarea defectuoasă a nutrienților, putând provoca chiar și carențe de vitamina B. Studiile de specialitate au arătat că aceasta poate reduce absorbția fierului cu până la 80 la sută și poate determina carențe de magneziu, zinc ori vitamina D. Astfel, potrivit experților, femeile care nu beau cafea au un aport mai mare de calciu, diminuand riscul de a face osteoporoză.

În general, experții atrag atenția că renunțarea la cafea poate determina și dureri de cap și un sentiment accentuat de oboseală. Aceste probleme sunt cauzate de modificările fluxului sanvin din cauza lipsei de cofeină, însă în timp pot să dispară.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.