Ce scrie în diploma de absolvire a studiilor a lui Raed Arafat

24 aprilie 2020  |  06:46  |  👁 682 Vizualizari


Raed Arafat s-a născut la data de 24 mai 1964. Este un medic român de origine palestiniană, care s-a născut în Siria, fiind specializat în anestezie-terapie intensivă. CV-ul lui Arafat este unul impresionant.

Ce scrie în diploma de absolvire a studiilor a lui Raed Arafat. Rubrica le-a atras tuturor atenția

Astfel că, în perioada 1990-1994, acesta a fost Rezident Anestezie Terapie Intensivă în cadrul clinicii de Anestezie Teraăie Intensivă, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Primele șase luni de rezidențiat au fost efectuate la Clinica Chirurgie I, secția anestezie terapie intensivă din cadrul spitalului Clinic județean Cluj, după care continuarea sa fost la Târgu Mureș, concomitent cu dezvoltarea serviciului de urgență din Județul Mureș. În timpul rezidențiatului de ATI, activitatea privind înființarea și dezvoltarea serviciului de urgență presppitalicească a fost voluntară și neremunerată.

A venit în România pentru a studia Medicina

Raed Arafat a fost Fondator şi coordonator al Serviciului Mobil de Urgenţă şi Reanimare, bazat pe volunatriat, din cadrul Grupului de Pompieri Mureş şi al Spitalului Clinic Judeţean Mureş. Acest serviciu a devenit retribuit parțial din anul 1997, menținând în activitate un număr de voluntari. Denumirea actuală este de SMURD Mureș prin adăugarea unității de descarcerare la Grupul de Pompieri Mureș. Ulterior, modelul de la Târgu Mureș a fost implementat pe plan național și legiferat prin Legea Sănătății 95 din 2006.

Ca și studii universitare și post-universitare principale, Raed Arafat a obținut diploma de doctor-medic (1989), Diplomă de master în 2003 (Masteratul European în Medicină de Dezastre (EMDM) Universitatea Liberă, Bruxelles, Belgia si universitatea Piemnonte , Novara, Italia)

Raed Arafat a crescut în Nablus, Cisiordania, iar la vârsta de 16 ani a venit în România pentru a studia medicina. Menționăm că în anul 1990 a început să pună bazele Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.