Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, care iti ofera aportul necesar de energie de care are nevoie organismul tau. Insa, atunci cand nu acorzi suficienta atentie alimentelor pe care le consumi, apare rapid senzatia de foame si te simti ca si cum ai fi sarit peste micul dejun. Iata cateva dintre cele mai frecvente greseli legate de micul dejun, pe care ar fi bine sa le eviti.
Potrivit nutritionistilor, un bol de cereale cu lapte pentru micul dejun nu ofera necesarul de proteine pentru organism, motiv pentru care senzatia de foame va aparea mai repede decat te astepti. Pentru ca micul dejun sa fie complet, adauga si un ou fiert tare sau o felie de paine prajita. Astfel, te vei simti excelent pana la urmatoarea masa, fara sa ai nevoie de o gustare.
In cazul in care consumi prea mult zahar la micul dejun, iti va fi foame mai repede decat te astepti. In schimb, daca incepi ziua cu un mic dejun care iti furnizeaza un minim de 5 grame de fibre, se asigura deja aproximativ 25% din necesarul zilnic de fibre de care are nevoie organismul. In acest sens, poti consuma cereale, paine din faina integrala sau banane.
O masa fara grasimi nu este deloc consistenta, iar senzatia de foame va aparea in decurs de o ora. Consuma iaurturi naturale cu un procent mai mare de grasimi sau fructe cu coaja lemnoasa pentru a-i oferi organismului aportul necesar de grasimi, care sa ajute la prevenirea senzatiei premature de foame.
Chiar daca un fruct este bogat in fibre, vitamine si minerale, nu este suficient pentru un mic dejun sanatos. Sunt foarte multe persoane care iau micul dejun pe fuga si mananca un mar sau o banana in drum spre locul de munca. Acest mic dejun rapid nu iti va induce senzatia de satietate de care ai nevoie, pentru a lupta cu poftele nesanatoase in timpul zilei.
Nutritionistii recomanda ca micul dejun sa fie servit in maximum o ora de cand te-ai trezit. Cu cat astepti mai mult, cu atat devii mai infometat si va fi mai greu sa te saturi atunci cand te hotarasti sa mananci. Unul dintre scopurile principale ale micului dejun este sa te incarce cu energie dupa pauza de masa facuta in timpul noptii. Daca micul dejun este servit in apropiere de ora pranzului, nu mai are aceeasi eficacitate.
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.