Ce ochelari ți se potrivesc? Un ghid al ramelor de ochelari potrivite pentru fiecare formă a feței

18 ianuarie 2021  |  08:31  |  👁 545 Vizualizari


„Ce ochelari ți se potrivesc?” este prima întrebare pe care o adresezi atunci când intri într-un magazin de specialitate. Iar asta pentru că fiecare dintre noi înțelegem ce rol important joacă forma feței atunci când este vorba de a-ți alege ochelarii care ți se potrivesc.

Care este forma feței tale?

Forma feței tale este unică, fel cum este fiecare individ în parte. Dacă ai impresia că ai o față rotundă, dreptunghiulară sau rectangulară, așază-te în fața unei oglinzi și încearcă să-ți observi liniile feței, unghiurile și formele ce formează trăsăturile feței tale.

Există un ghid universal valabil al formelor feței, ghid de care ne folosim cu toții atunci când alegem ochelarii ce se vor potrivi formei feței noastre.

A alege perechea potrivită de ochelari poate fi o adevărată provocare, chiar și atunci când ești sigur că te încadrezi într-un anumit tipar legat de forma feței.
Ce ochelari ți se potrivesc dacă ai fața pătrățoasă?

O față pătrată are linii unghiulare și o linie maxilară puternică. Fruntea este în general destul de lată, așa că vei dori să alegi o ramă care să înmoaie și să echilibreze aceste unghiuri.

Atât femeile, cât și bărbații cu fața pătrățoasă au tendința de a alege ochelari cu rame curbate, ovale sau rotunde. Aceste tipuri de design sunt potrivite pentru a înmuia trăsăturile feței și cel mai bun început o poate reprezenta o pereche de ochelari rotunzi.

Încearcă să alegi culori neutre precum negru, maro sau kaki și evită orice formă geometrică sau unghiulară, atunci când vine vorba de formă sau stil.
Ce ochelari ți se potrivesc dacă ai fața rotundă?

Când cineva are ceea ce este considerată o formă rotundă a feței, înălțimea și lățimea feței sunt aproape egale, iar pomeții și linia maxilarului nu sunt foarte proeminente sau definite. Există o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de alegerea celor mai bune rame de ochelari pentru o formă rotundă a feței, dar există anumite forme, stiluri și culori pe care le-am recomanda să fie evitate.

Ochelarii cu un design foarte angular se potrivesc bine unei fețe rotunde și chiar dau o mână de ajutor în definirea look-ului. Ramele dreptunghiulare, subțiri, sunt printre cele mai apreciate în această situație.

Ramele mici și rotunde ar trebui să fie ultimele pe lista de opțiuni pentru că sunt cele mai puțin capabile să completeze forma rotundă a feței tale.

Încearcă să alegi rame prevăzute cu padele pentru nas și nu te teme de culori puternice și modele unicat.
Ce ochelari ți se potrivesc dacă ai fața dreptunghiulară?

Fețele dreptunghiulare prezintă de obicei o frunte profundă, o linie maxilară puternică și un nas alungit.

Unghiurile puternice și definite sunt ceea ce ar trebui să cauți atunci când alegi o ramă de ochelari pentru o față dreptunghiulară. Alege acei ochelari cu formă definită pătrată și încearcă să ocolești acele rame rotunde care contrastează cu trăsăturile tale. Evită ochelarii fără rame și alege o culoare puternică.

Ce ochelari ți se potrivesc dacă ai fața ovală?

Dintre toate formele fețelor, forma ovală este cea mai des întâlnită și cea mai ușor de „asortat” la o pereche de ochelari. Fețele ovale tind să aibă caracteristici bine echilibrate, cu pomeți înalți și bărbia îngustă, care se potrivesc frumos cu aproape orice ramă, atâta timp cât are dimensiuni adecvate.

Spre deosebire de forme mai puternice, precum cea pătrată sau fața în formă de inimă, fețele ovale sunt mult mai libere atunci când vine vorba de găsirea ochelarilor potriviți, ceea ce înseamnă că cea mai mare parte a procesului de alegere are legătură cu preferințele personale, mai degrabă decât evitarea ramelor care nu completează trăsăturile naturale.

Cu toate acestea, sfatul general valabil este să ocolești acele rame prea mici sau prea mari.

Ce ochelari ți se potrivesc dacă ai fața în formă de inimă?

Dacă ai pomeții bine definiți, bărbia ascuțită și fruntea lată, atunci probabil te încadrezi printre fețele în formă de inimă.

Din fericire pentru tine, acestei forme de față i se potrivesc multe modele de ochelari, însă sunt câteva pe care ar trebui să le eviți.

Stai departe de acele rame care sunt mai proeminente în partea de jos, care atrag atenția de la pomeții tăi bine conturați și de la bărbia ascuțită. În schimb, alege acei ochelari uniformi.

Ochelarii foarte mari sau aceia cu un design atipic sunt bine de evitat deoarece vor contrasta puternic cu trăsăturile tale.

Se recomandă ochelari rotunzi sau pătrați ce vor complementa perfect fața ta.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.