Cu toate că, în general, conservele pot să fie o variantă ideală de prânz sau cină, atunci când te grăbești, specialiștii spun că te expui unor riscuri, mai ales că mare parte din produse conțin aditivi, substanțe care, în timp, pot să cauzeze probleme de sănătate.
Un studiu recent arată cât de nesătoase pot să fie conservele, după ce specialiștii au analizat etichetele mai multor produse.
O parte din ele conțin aditivi care nu au efecte negative, dar există și anumite substanțe care pot cauza probleme.
Studiile arată că, în general, în conservele de pește se află doi dintre cei mai cunoscuți aditivi, care pot agrava unele boli, precum astmul ori leucemia. Cei mai vulnerabili sunt copiii, în cazul cărora este favorizată hiperactivitatea.
Unul dintre cei mai populari aditivi este E129. Substanța cunoscută de specialiști drept roșu Allura Ac a stârnit controverse în industria alimentară, după ce o parte din țară au interzis folosirea sa în alimente sau băuturi. Pe de altă parte, există și state care încă nu au interzis folosirea sa.
Substanța se regăsește în mai multe produse, cum ar fi conservele, prăjiturile, laptele, brânza ori condimente.
Mai multe studii au arătat că aditivul este periculos, așa că Danemarca, Franța, Elveția și Suedia au decis să îl interzică, în timp ce în SUA și în UE este în continuare permis, cu toate că s-a constatat că există efecte negative. Specialiștii spun că aditivul poate favoriza apariția leucemiei sau a astmului.
O altă substanță nelipsită din conserve este E129. Studiile arată că acest aditiv poate avea efecte negative în special asupra copiilor, dar are consecințe și asupra celor au leucemie ori poate agrava astmul.
De cele mai multe ori, acest aditiv este folosit împreună cu un colorant, ceea ce crește și mai mult riscurile.
De aceea, specialiștii spun că maximul este de 7 mg/kg corp, dar, în cele mai multe cazuri, această doză este depășită, având în vedere că în majoritatea produselor se regăsesc și alți aditivi.
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.