Cat tupeu ai, Dobre??? Mesaj halucinant postat de primar, pe facebook: Ploiestenii care nu-si permit masini noi, sa fie taxati pentru ca circula cu “rable”

În timp ce ploieștenii riscă să rămână fără apă caldă și căldură începând cu data de 1 mai, Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești, a pornit un adevărat război cu reprezentanții PSD și ALDE pe pagina personală de Facebook.


Practic, într-o perioadă tensionată, în care nu a venit cu soluții concrete pentru a nu se ajunge în stadiul în care operatorul de termoficare să ”închidă robinetul”, edilul șef s-a așezat în fața calculatorului și, precum un novice, atât în ale administraţiei publice, cât și în ale politicii, a demarat scandalul….poluarea.

Practic, după ce primarul Adrian Dobre a uitat că Ploieștiul a pierdut 11 autobuze electrice din cauză că nu a realizat nici în prezent Planul de calitate al aerului din oraș, acesta susține că ministrul Grațiela Gavrilescu ar fi trebuit să îi taxeze pe românii care, în limita posibilităților financiare, își achiziționează mașini second-hand!

Ba mai mult, Dobre îi găsește pe aceștia ca fiind ”marii poluatori”, susținând că ministrul Grațiela Gavrilescu ar fi trebuit ” să-i pedepsească pe cei care poluează peste măsură și care umplu România de rable”.

Totodată, primarul Dobre aruncă în cârca celor care au ”rable” și faptul că ” 23 de mii de români mor anual din cauza poluării”.

Ce nu știe Dobre, sau omite cu bună știință, este că noua contribuție auto urma să fie fundamentată pe următoarele criterii: emisia de carbon, norma de poluare, capacitatea cilindrică și vechimea.

Respectiv, grupul de lucru care elaborează această taxă, trebuie să găsească formula matematică prin care statul să nu mai piardă și alți bani.
Conform unor statistici oficiale, în perioada 2007-2017, statul a colectat, sub diverse forme ale taxei auto, suma de 7,24 miliarde de lei.

În contextul în care România riscă o procedura de infringement privind taxa auto, autoritățile au eliminat-o la începutul anului 2017.

Pentru sumele restituite până în 2017, statul a cheltuit mai multe sute de milioane de lei drept cheltuieli de judecată și dobânzi, după ce persoanele în cauza au acționat în instanță Fiscul și Fondul de Mediu, blocând conturile acestor instituții.

Dacă Guvernul nu ar fi decis restituirea taxelor, Comisia Europeană ar fi declanșat o nouă procedură de infringement împotriva României.
Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a susținut că nu va fi încă introdusă o taxă auto deoarece nu a fost găsită o formulă matematică, astfel încât să nu poată să fie atacată în justiție.

„În GRUPUL DE LUCRU, din care fac parte inclusiv conducătorii și multe dintre ministerele abilitate, nu au reușit să găsească formula matematică, astfel încât să nu poată fi atacabilă în justiție, așa cum s-a întâmplat cu toate celelalte taxe de poluare, inclusiv cu Timbrul de Mediu”, a susținut ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Totodată, în ultima perioadă, Ministerul Mediului a căutat să implementeze măsuri în ceea ce privește înnoirea parcului auto al României, și nu neapărat unele care să oblige românii la plata de noi taxe.

Astfel, în acest moment, ministerul Mediului derulează mai multe programe Rabla pentru mașini uzate.

În programul Rabla Plus este acordat un ecotichet de 45.000 de lei (10.000 de euro), dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare pentru achiziționarea unui autovehicul nou, pur electric.

De asemenea, Guvernul oferă un ecobonus de 20.000 de lei (aproximativ 5.000 de euro), dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/ km.

Vă redăm mai jos textul halucinant postat de primarul Adrian Dobre.

Această Dăncilă a Ploieștiului, Leocadia Gavrilescu
Din prea multă inteligență și competență, după ce a anunțat de vreo 10 ori că pune taxă pe automobilele poluante, șefa ALDE Prahova a recunoscut candid că nu prea înțelege cu ce se mănâncă funcția de ministru al Mediului. Pentru că nu a fost în stare să găsească o formulă matematică să-i pedepsească pe cei care poluează peste măsură și care umplu România de rable, doamna Leocadia a abandonat lupta.

Anunțul de azi vine la doar o săptămână după ce stimabila făcea ochii mari și umezi la aflarea veștii că 23 de mii de români mor anual din cauza poluării. Și, pentru că probabil în mintea ei vorbim de un număr neglijabil, a abandonat orice măsură pe care ar fi putut să o promoveze ca ministru al mediului.

Imaginați-vă numai că Leocadia vă va fi propusă drept marea soluție a PSD-ALDE la alegerile din 2020. Să nu ajungi la concluzia că actuala putere își bate joc de Ploiești?

 

Sursa : ph-online.ro

Related posts

Leave a Comment

4 × 3 =