Casele de modă Saint Laurent și Balenciaga vor produce măști sanitare

23 martie 2020  |  09:00  |  👁 1375 Vizualizari


Casele de modă Saint Laurent şi Balenciaga vor începe să producă măşti sanitare pentru a combate penuria acestor produse medicale pe durata pandemiei de coronavirus, au anunţat duminică reprezentanţii grupului Kering, care deţine cele două companii.

Reducerea îngrijorătoare a stocurilor cu aceste produse de protecţie pe teritoriul Franţei i-a nemulţumit profund pe medici. Astfel a determinat sindicatele poliţiştilor să ameninţe că reprezentanţii lor îşi vor părăsi locurile de muncă.

Plângeri similare au fost înregistrate şi în Spania şi Italia.

Grupul de lux Kering, cu sediul la Paris, care deţine totodată brandul italian Gucci, a anunţat că Saint Laurent şi Balenciaga vor începe să producă manual acest echipament medical în atelierele lor. Asta  imediat după ce procesul de fabricaţie şi materialele utilizate vor fi aprobate de guvernul francez.

De asemenea, reprezentanţii grupului Kering au declarat că vor oferi serviciului francez de sănătate publică 2 milioane de măşti sanitare, pe care intenţionează să le importe din China.

Totodată, Gucci va produce 1,1 milioane de măşti sanitare şi 55.000 de echipamente de protecţie care vor fi donate Italiei.

Rivalul grupului Kering, LVMH, a anunţat săptămâna trecută că va colabora cu guvernul francez pentru a importa 40 de milioane de măşti sanitare de la un furnizor chinez.

LVMH, la fel ca şi alte grupuri din industria produselor cosmetice, precum L’Oreal, foloseşte deja unele dintre fabricile sale pentru a produce gel dezinfectant pentru mâini.

Companiile din industria produselor de lux vor fi cel mai probabil puternic afectate de această criză, întrucât măsurile adoptate pentru limitarea pandemiei le-au forţat să îşi închidă magazinele.

sursa: stiri.tvr.ro
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.