Casele de ajutor reciproc, colac de salvare pentru pensionari, ca să supraviețuiască în sezonul rece care se apropie

22 septembrie 2022  |  06:38  |  👁 204 Vizualizari


Mii de pensionari din toată țara iau bani cu dobândă mică de la casele de ajutor reciproc. Nu le ajung veniturile pentru mâncare, lemne și facturi. Împrumuturile sunt singura cale prin care pot supraviețui sezonului rece. Și mâine dacă li s-ar indexa pensiile, tot nu ar acoperi scumpirile de pe rafturi.

Zilnic, la Casa de Ajutor reciproc a Pensionarilor din Piatra Neamț se face coadă imediat ce se deschide. Sunt pensionari care cer bani ca să-și ia provizii de iarnă, lemne, ori să plătească facturi la utilități. Oamenii sunt speriați de scumpirile accelerate și nu știu cum vor face față.

În peste 60 de localități din județul Neamț există filiale ale Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor care au, în total, 12 mii de membri.

Iarna aceasta va fi pentru ei un test de rezistență dar și o lecție de economie aplicată.

Oamenii spun că fără aceste împrumuturi cu dobândă redusă s-ar descurca foarte greu.

La fel de mulți membri are și Casa de Ajutor Reciproc din Bistrița. Dan Prașca a luat un împrumut pe care va trebui să-l dea înapoi într-un an și jumătate.

Dobânda maximă la un împrumut făcut de pensionari nu trece de 14%, în funcție de stagiul de cotizare și de durata împrumutului.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.