Căruțele nu mai au voie să circule în Ploiești

Conform hotărârii consilierilor locali, circulația căruțelor va fi interzisă pe raza municipiului Ploiești începând cu data de 1 noiembrie. Excepție vor face doar vehiculele de orice fel cu tracțiune animală care participă la manifestări cultural – artistice. 

Pentru cei care nu respectă aceste prevederi, amenzile sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei, urmând a fi confiscat și “vehiculul” ce va fi restituit după plata amenzii. De asemena, amenda se va aplica în funcție de mijlocul de transport și de materialele cărate. 

Spre exemplu, pentru vehiculele care transportă deșeuri de orice natură, amenda este cuprinsă între 1.000 și 1.500 de lei, suma reducându-se la jumătate dacă este achitată în 15 zile.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor vor fi făcute de către primar și împuterniciții acestuia precum polițiștii locali sau jandarmi. 

Dacă proprietarul vehiculului refuză să plece cu animalul folosit pentru tractare de la locul faptei, acesta din urmă va fi transportat la Parcul Bucov, într-o locație special amenajată și, dacă în termen de 10 zile animalul nu este revendicat, se consideră abandonat și reprezentanții parcului îl pot păstra sau îl pot valorifica.

Related posts

Leave a Comment

1 × five =