Care sunt, în opinia dumneavoastră, prioritățile zonei urbane Ploiești?

„Banca Mondială a realizat un sondaj prin care ne implică pe noi, prahovenii, în soarta viitoarei zone metropolitane Ploiești.


Va invit să participaţi la completarea lui, accesând următorul link: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk!
Priorităţile propuse au fost identificate de Banca Mondială în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice locale şi judeţene. ” , a scris Președintele Consiliului Județean Prahova pe pagina sa de facebook.

Conform calculelor efectuate de către reprezentanții Băncii Mondiale, cele nouă proiecte care ar trebui să fie prioritare în zona metropolitană/ aglomerarea urbană Ploiești ar avea o valoare estimată la circa jumătate de miliard de euro, investițiile în infrastructura rutieră (autostrada Ploiești-Comarnic sau drumul expres care să lege Ploieștiul de Târgoviște) fiind cele mai importante din punct de vedere valoric.

Considerat “un proces de consultare unic pentru orașele din România și pentru prioritățile lor de dezvoltare”, sondajul a fost lansat săptămâna trecută, fiind urmărite 372 de proiecte strategice și peste 72 de miliarde de euro pentru dezvoltarea orașelor din România.
Pentru a descoperi ceea ce își doresc, în mod direct, prin vot, locuitorii zonelor urbane vizate, Banca Mondială și UrbanizeHub Romania – în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România – au pregătit și pentru ploieșteni și prahoveni un chestionar.

Astfel, accesând link-ul menționat (https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk), orice persoană interesată de ierarhizarea proiectelor majore ale zonei Ploieștiului are de ales dintr-o listă de nouă investiții.

Inițiatorii sondajului – cărora li s-a alăturat și Consiliul Județean Prahova, prin promovarea inițiativei pe site-ul oficial al instituției – îi roagă pe cei interesați să se implice în ierarhizarea acestor proiecte prin completarea chestionarului. “Pentru ierarhizare, ține cursorul apăsat pe numele proiectului și trage în sus, respectiv în jos, până ajungi la poziția dorită, începând cu locul 1 pentru cel mai important proiect”, este sfatul organizatorilor.

Astfel, prahovenii au de ales între următoarele proiecte prioritare, pe care le vor putea ierarhiza în funcție de importanța acordată fiecăruia:

1. Modernizarea/reabilitarea rețelelor termice primare și secundare în zonele cu avarii mari;

2. Investiții în infrastructura de sănătate:

a) Extinderea Spitalului de Urgență;

b) Extinderea și modernizarea Spitalului de Pediatrie;

c) Modernizarea Spitalului Municipal Nr. 1 – Schuller (clădiri și echipamente);

3. Construirea Autostrăzii A3 (Ploiești – Comarnic);

4. Creșterea accesibilității în partea de Est a Municipiului Ploiești, către Coridorul pan-european TEN-IX, prin realizarea pasajului rutier peste cale ferată, în partea de Sud-Est a Municipiului;

5. Modernizarea Gării Ploiești Vest;

6. Lărgirea la 4 benzi a DN 72 și pasaj peste cale ferată;

7. Construirea Drumului Expres Ploiești – Târgoviște – Găești (Muntenia Expres);

8. Energia din deșeuri și linia de producere SRF – construire unitate de valorificare energetică a deșeurilor;

9. Asigurarea accesibilității în zona industrială Ploiești Sud, a campusului universitar, prin realizarea pasajului rutier peste calea ferată Gara de Sud.

 

 

Sursa : Ziarul Prahova

Related posts

One Thought to “Care sunt, în opinia dumneavoastră, prioritățile zonei urbane Ploiești?”

  1. Cart.Ploiesti Vest{Mitica Apostol}

    Vad ca pasajul de la PODUL INALT -ELECTROMETALICA LA 4 BENZI nu este trecut aici este decat cel de la fabrica de bere doar ,Cale de acces dinsre cart MITICA APOSTOL spre PARC MUNICIPAL VEST nu este trecut , Modernizarea cart MITICA APOSTOL adica canalizarea la care se lucreaza in prezent extinderea de APA NPVA si pe urma ASFALTAREA celor 21 de strazi ale cartierului nu este trecu8ta ca nu ne spune nimenea nimica .

Leave a Comment

5 × four =