Caravana Filmelor TIFF se opreşte în Ploieşti

Între 14 – 16 septembrie, Caravana Filmelor TIFF se opreşte în Ploieşti pentru un weekend cu filme premiate şi apreciate de publicul de pretutindeni.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Primăriei Ploieşti, le oferă cinefililor prahoveni şansa de a urmări proiecţiile în aer liber, pe esplanada Palatului Culturii, timp de trei zile, în fiecare seară de la ora 21:00. Intrarea este liberă pentru toate filmele din program.
Weekend-ul se deschide cu controversatul “Foxtrot”, un ,,studiu temerar despre durere şi ce-nseamnă să pierzi pe cineva apropiat’’ (Los Angeles Times). Povestea multi-premiată inspirată de conflictul israeliano-palestinian, care a deschis cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, invită la introspecţie şi transformă un subiect foarte sensibil pe plan local într-o puternică metaforă universală despre război.
Cea de-a doua seară de proiecţii aduce pe ecranul caravanei “România Neîmblânzită “ (regia Tom Barton Humphreys), documentarul care prezintă frumuseţea sălbatică a României într-o manieră complexă şi autentică. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg. Cei peste 20 de cameramani implicaţi în filmarea documentarului au parcurs mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăţilor pentru supravieţuire. În ultima seară ploieştenii sunt aşteptați şi la “Aniversarea”, a şaptea producţie regizată de Dan Chişu, a cărei premieră a avut loc chiar la TIFF. Cu o distribuţie impresionantă – cu nume ca Răzvan Vasilescu, Gheorghe Ifrim, Constantin Cojocaru, Mihai
Constantin, Emilia Dobrin, Emanuel Pârvu şi Coca Bloos – este ultimul film în care joacă regretatul Mircea Albulescu. În jurul lui, la împlinirea a 94 de ani, se adună familia și prietenii, într-o seară plină de amintiri tulburi şi discuţii în contradictoriu.
Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

Related posts

Leave a Comment

6 − 3 =