Carambol pe Autostrada Soarelui. Peste 50 de maşini implicate, 17 victime duse la spital, traficul este blocat. A fost activat Planul Roşu

16 iulie 2021  |  08:07  |  👁 278 Vizualizari


Traficul rutier este blocat pe Autostrada Soarelui (A2), sensul de mers Bucureşti-Constanţa. Zeci de maşini au fost implicate în mai multe accidente. În zonă se semnaleaza ceaţă densă. ISU a activat Planul Roşu.
A2 inchis intre Cernavoda si Constanta (sens CT). Carambol 30-40 masini. Ora 8.
▶️ UPDATE 09.08 Raed Arafat: Numărul mașinilor accidentate între kilometrul 172 și kilometrul 183 depășește 40, potrivit datelor preliminare. A fost declanșat planul roșu și planul alb la Constanța. Au fost aduse ambulanțe, mașini de descarcerare și de pompieri din alte județe și din București. Va veni și un elicopter SMURD de la Galați, acesta nu a putut veni inițail din cauza ceții. 14 persoane au fost evaluate medical.
▶️ Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 183, în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral, județul Constanța,  s-a produs un carambol în care au fost implicate 20 de autoturisme. Potrivit primelor informații, două persoane au fost rănite, dintre care una este încarcerată. Traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanța, formându-se coloane de autoturisme.
UPDATE Începând cu ora 10.30, Planul Roşu de Intervenţie se dezactivează. Numărul victimelor s-a modificat: 16 persoane transportate la spital, dintre care 5 copii şi 11 adulti. Alte 8 persoane au fost asistate la faţa locului (adulţi).
UPDATE Circulaţia pe sensul Bucureşti-Constanţa, în zona Medgidia, a fost reluată pe o singură bandă. În continuare, maşinile care vin dispre Bucureşti sunt deviate la Cernavodă pe DN 222C (drumul vechi către litoral Cernavodă – Medgidia – Murfatlar – Constanţa).
UPDATE Coada pe A2, pe direcţia Bucureşti-Constanţa (în zona carambolului) este de aproximativ 7 kilometri, susţine prefectul judeţului Constanţa, Silviu Iulian Coşa.
UPDATE În acest moment bilanţul victimelor se prezintă astfel: 15 victime transportate la spital, 5 copii, 10 adulţi, 7 asistaţi la faţa locului.
UPDATE Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, au avut loc trei evenimente rutiere distincte:
– km. 181, la limita dintre loc. Peştera şi Medgidia, pe sensul către Constanţa, eveniment în care au fost implicate 2 autovehicule. Potrivit primelor informaţii, 4 persoane au suferit leziuni grave, primind îngrijiri medicale;
 – km. 181+500 de metri, sensul către Constanţa,  s-a produs un accident în care au fost implicate 5 autovehicule. Din primele date, 2 persoane au fost rănite;
– km. 183, municipiul Medgidia, sensul către Constanţa,  a avut loc un carambol în care au fost implicate 30-35 de autovehicule. În momentul de faţă, la acest eveniment au fost rănite uşor 2 persoane (doi minori în vârstă de 6, respectiv 9 ani).
Traficul rutier este deviat pe la nodul rutier de la km. 160, loc. Cernavodă – DN 22C Cernavodă-Murfatlar. De asemenea, pentru a evita aglomeraţia produsă pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, recomandăm şoferilor şi ruta alternativa Bucureşti – DN3 – Constanţa
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.