Capitala a intrat în scenariul roșu. Incidența a ajuns la 3,32 la mia de locuitori

12 ianuarie 2022  |  09:01  |  👁 355 Vizualizari


Capitala a intrat în scenariul roșu, după ce incidența cazurilor COVID a ajuns miercuri la 3,32 la mia de locuitori.

Incidența cazurilor de COVID în București a ajuns miercuri la 3,32 la mia de locuitori, în creștere față de ziua anterioară, când era de 2,97. Astfel, Capitala a intrat în scenariul roșu.

De la pragul de 3 la mie intră în vigoare criteriul ratei de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților școlii pentru funcționarea cu prezență fizică. Dacă acest prag este sub 60%, elevii fac cursuri online, iar copiii de grădiniță stau acasă. Potrivit ministrului Educației, în București, din cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare 57 aveau rata de vaccinare a personalului sub 60%.

De asemenea, de la pragul de 3 la mie, restaurantele, cinematografele, sălile de fitness și alte activități mai pot funcționa până la maximum 30% din capacitate.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se va reuni miercuri în şedinţă pentru a dispune măsurile care se impun în contextul creşterii incidenţei COVID-19.

Şedinţa CMBSU va începe în jurul orei 15,00 şi se va desfăşura în sistem videoconferinţă, a precizat Prefectura Capitalei.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.