Când vine iarna în România?! S-a anunțat deja când vom avea prima ninsoare

14 septembrie 2022  |  08:35  |  👁 365 Vizualizari


Specialiștii au anunțat că toamna aceasta vom avea parte de vreme prietenoasă și temperaturi ridicate, iar primii fulgi de zăpadă din București vor ajunge puțin mai târziu.

Când vor cădea primii fulgi în București
Potrivit meteorologilor Accuweather, platformă specializată în prognoze meteo cu privire la starea vremii din întreaga lume, prima ninsoare în Bucureşti va cădea aproximativ la începutul lunii decembrie. Atunci temperatura minimă va fi de -1 grad Celsius, iar maxima, de 3 grade. În Capitală, în următoarele zile cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar minima de 9-12 grade, au anunțat specialiștii.

Cum va fi vremea în următoarele zile
MARȚI, vremea va fi rãcoroasã în nordul, centrul şi estul ţãrii, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorãri şi ploi slabe pe parcursul zilei, local în Moldova şi pe arii restrânse în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade, mai scãzute în zonele depresionare, pânã spre 3 grade în estul Transilvaniei, a anunțat sursa citată.

MIERCURI, vremea se va încălzi în toate regiunile. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul ţării şi la munte, dar numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. Noaptea, înnorările se vor accentuat treptat în vest şi nord-vest, unde mai ales spre dimineaţă vor fi averse locale posibil însoţite de descărcări electrice.

JOI, vremea va continua să se încălzeascã, mai semnificativ în sud-vestul şi sudul ţării, unde va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în regiunile vestice, centrale şi nordice, precum şi în zonele de munte, unde vor fi averse locale şi descărcări electrice.

Vremea în următoarele două săptămâni, până pe 25 septembrie va fi oscilantă. Temperaturile vor fi apropiate de cele normale, dar şi cu episoade de răcire și încălzire în unele zone ale țării. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în zilele de 17 și 18 septembrie, a anunțat Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.