Când se relaxează restricțiile de pandemie: americanii au făcut anunțul oficial

13 aprilie 2020  |  08:19  |  👁 358 Vizualizari


După ce au devenit un model global despre cum să nu reacționezi în timpul pandemiei, americanii se aruncă la pronosticuri optimiste pentru relaxarea restricțiilor.

Oficialii administrației conduse de Donald Trump s-au aruncat în weekend la niște promisiuni legate de micșorarea sau eliminarea restricțiilor generate de pandemia de coronavirus. După ce în urmă cu câteva săptămâni a anunțat că vrea să vadă oamenii în biserici de Paști, acum este vizată data de 1 mai pentru relaxarea măsurilor.

Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut de Administrației de la Washington responsabil de alimente și medicamente (FDA). Stephen Hahn a încercat însă să-și păstreze niște rezervări, spunând că este totuși prea devreme pentru a estima dacă va fi respectat termenul menționat mai sus.

„Vedem lumina de la capătul tunelului”, a declarat Hahn pe ABC, adăugând că „siguranţa şi binele poporului american trebuie să aibă prioritate şi să determine deciziile luate”. Ca referință, afirmațiile absurd de optimiste ale oficialului au fost făcute după ce în SUA s-au înregistrat duminică 27.421 de cazuri noi de coronavirus, în scădere de la 30.003 cu o zi înainte. Numărul deceselor zilnice cauzate de Covid-19 a scăzut de a 1.830 sâmbătă până la 1.528 duminică.

Curba „nu doar că s-a aplatizat, începe să dea înapoi”, a spus pe CNN şi dr. Anthony Fauci, epidemiologul şef al SUA, exprimându-şi speranţa că se va constata „un declin foarte clar şi ulterior ne putem gândi cum putem ţine (virusul) la distanţă şi să prevenim un reviriment”.

Optimismul autoritățile americane pleacă de la un studiu recent. Administraţia preşedintelui Donald Trump a reluat discuția privind o redeschidere a economiei cât mai curând după ce un grafic realizat de o influentă universitate a redus previziunile de mortalitate la 60.000 până la 4 august, de la minim 100.000. Este însă important de reținut că acele estimări s-au făcut cu menţinerea măsurilor de distanţare socială, notează Reuters. În același timp însă, Trump conștientizează că este dificil ca economia să fie repusă pe picioare când oamenii stau în casă.

„Generaţiile viitoare vor privi această (perioadă) ca prelungul Post din 2020, o perioadă în care boala şi moartea au întunecat brusc întregul Pământ”, le-a scris arhiepiscopul de Los Angeles Jose Gomez clericilor şi credincioşilor din toată ţara, îndemnându-i să rămână tari. „Poate că bisericile noastre sunt închise, dar Iisus nu este în carantină şi Evanghelia nu este înlănţuită”, a scris Gomez, potrivit Reuters.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.