Când s-ar putea renunța la purtarea măștii! Data la care a făcut referire premierul Cîțu: ”Aş aştepta…”

Premierul Florin Citu sustine o conferinta de presa dupa ce a participat la sedinta de Guvern, miercuri, 30 decembrie 2020, la Palatul Victoria din Bucuresti.EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

4 mai 2021  |  11:15  |  👁 541 Vizualizari


Premierul a făcut declarații de ultimă oră cu privire la obligativitatea purtării măștii de protecție, accesoriu devenit nelipsit în ultima perioadă, ca măsură luată în lupta contra răspândirii noului coronavirus.

Precizările au fost puse din nou în contextul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. ”Singura soluţie de a scăpa de pandemie o reprezintă vaccinarea”, a declarat și marți, premierul Florin Cîțu, cu o nouă trimitere la obiectivul de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie.

Întrebat, concret, la ce ne-am putea aștepta de la 1 iunie, despre ce măsuri de relaxare s-ar putea vorbi, șeful Guvernului a răspuns: ”Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască dacă mergem la munte în drumeţie, (…) dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi, să-i spunem așa, pentru persoane vaccinate”.

La acest capitol, Florin Cîțu a dat câteva exemple. ”Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private, care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe”, a enumerat prim-ministrul, marți, în cadrul unor declarații susținute în aer liber, la Palatul Victoria.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.