Cand isi vor primi salariile angajatii SGU Ploiesti

Cu restanţe salariale ajunse la mai bine de două luni, Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti este un butoi cu pulbere, iar protestul spontan declanşat în această săptămână de circa 100 de angajaţi a fost stins, pentru moment, doar după ce reprezentanţii conducerii şi-au asumat angajamentul că vor livra o parte din bani până vineri.

Directorul interimar al societăţii ploieştene, Cristinel Şchiopu, a precizat pentru Telegrama că intenţia este de a oferi, în această săptămână, sumele aferente lichidării pe iulie şi avansului pe august.

 

Pentru cealaltă parte a restanţelor pe care firma administraţiei locale le are către angajaţi, vreo 700 şi ceva la număr, conducerea SGU a mai anunţat că astăzi a transmis documentele justificative către Primărie şi aşteaptă decontul de la bugetul local pentru activităţile prestate în ultimele săptămâni pe spaţiile verzi. Practic, în baza acestui decont, SGU ar trebui, în teorie, să aibă suficienţi bani cât să achite şi restul datoriei către salariaţi, însă pentru asta se aşteaptă revenirea primarului din vizita de lucru făcută în Danemarca, a mai anunţat conducerea SGU.

 

Nemulţumiţi din cauza problemelor financiare uriaşe de la SGU, circa 100 de angajaţi, majoritatea de la compartimentul care se ocupă de spaţiile verzi, au anunţat marţi că opresc activitatea. Ei au fost convinşi să renunţe la protestul spontan, după ce au primit promisiuni că până vineri cel târziu vor primi un avans şi o lichidare. Totuşi, trebuie amintit că oamenii organizaseră un protest similar şi săptămâna trecută, când primiseră fix aceeaşi promisiune: până vineri.

 

Marţi, circa 100 de salariaţi ai SGU s-au strâns în curtea societăţii şi au anunţat că refuză să lucreze. Protestul spontan a fost marcat şi de un incident, în urma căruia a fost nevoie de intervenţia unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă.

 

sursa: www.telegrama.ro

 

 

Related posts

Leave a Comment

three + 15 =