Unul din 10 copii se duce la culcare flămând, unul din doi elevi care abandonează școala o face din cauza costurilor, unul din cinci copii nu este fericit. Acestea sunt rezultatele ingrijoratoarea ale raportului Bunăstarea copiilor din mediul rural în 2020, lansat de Fundația World Vision România.
Cercetarea desfășurată în cursul acestui an arata ca o cincime dintre copiii de la sat consideră că nu sunt fericiți.
Copiii și tinerii de toate vârstele, din 80% dintre gospodării, muncesc pe lângă casă, fac curățenie, îngrijesc animalele sau au grijă de alți membri ai gospodăriei.
Abandonul școlar în gimnaziu este strâns legat de costul ridicat al școlii și, în egală măsură, de rezultatele slabe ale copiilor, motive indicate de 56% dintre părinți. A crescut și numărul celor care preferă să lucreze în loc să învețe.
În comuna ieșeana Mironeasa, înainte de debutul pandemiei, conducerea scolii era preocupata de cifra ridicata a elevilor care abandonează cursurile și caută soluții pentru a convinge pe cat mai multi dintre copii să își continue studiile.
Raportul Bunăstarea copilului din mediul rural – 2020 cuprinde datele și analiza unei cercetări de teren realizate în perioada iunie-august 2020, pe baza metodologiei elaborate de World Vision România, ce prezintă deopotrivă perspectiva adulților și a copiilor.
Eșantionul cercetării a cuprins 936 de gospodării, în care locuiesc 4.338 de persoane. Au fost culese informații de la 936 de adulți și 2.931 de copii.
În România rurală, rolul principal în luarea deciziei aparține adultului, iar copiii nu sunt consultați în procesul decizional, fiind doar informați despre decizia finală.
sursa: stiri.tvr.ro
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.