Bugetul Ploieștiului grevat de datorii

4 noiembrie 2020  |  12:03  |  👁 380 Vizualizari


Andrei Volosevici, actualul primar al orasului Ploiesti,a prezentat, la o săptămână de la preluarea mandatului, o radiografie legată de buget. Aproximativ 50 de milioane de lei reprezintă suma necesară pentru acoperirea datoriilor acumulate în timp de municipalitate.
„Cea mai gravă situație, pe departe, este la nivel de termie. Acolo vom rezolva lucrurile. De altfel nu au existat niciun fel de probleme în începerea furnizării”, a precizat Andrei Volosevici, care a precizat că fostul edil a semnat o eșalonare, care avea scadența pe 30.09.2020, suma estimată fiind de aproximativ 21.500.000 lei.
„Vom intra în ședința Consiliului Local cu o nouă reeșalonare (…) După care, din punctul meu de vedere, juridic, voi semna reeșalonare”, a mai precizat Volosevici, care susține că, la această oră municipalitatea ar avea nevoie de aproximativ 50 de milioane de lei pentru echilibrarea bugetului.
Primăria Ploiești trebuie să găsească soluții pentru plata celor 400.000 de lei pentru mentenanța la iluminatul public și pentru plata unui milion de lei pentru iluminatul public.

CSM Ploiești, structură află în subordinea Consiliului Local, are nevoie de 1,8 milioane de lei.

„Toate datoriile se ridică undeva la 50 de milioane de lei, dar real, prin modul de lucru absolut ok cu TCE, probabil vom mai scădea vreo 14 milioane de lei, pentru că deși diferența de tarif neplătită pe tot anul ăsta este de 20 de milioane de lei și mai este o diferență de 1,7 milioane de lei pe subvenție la transport, ne-am înțeles să plătit undeva la 7 milioane de lei TCE-ului”, a mai menționat Volosevici.

La situația grea preluată în noul mandat se mai adaugă salariile neplătite la RASP, unde necesarul ar fi de 1,6 milioane de lei, dar și facturi neachitate pentru deratizare, dezinfecție de circa 150.000 de lei.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.