Bugetul de stat pe 2019, în analiza judecătorilor de la CCR

UPDATE: Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituţional, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.
Sursele citate au menţionat că decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Curtea Constituțională va discuta, miercuri, sesizarea formulată de Klaus Iohannis privind neconstituționalitatea Legii bugetului de stat pe anul 2019.
Pe 22 februarie, președintele Iohannis a sesizat Curtea Constituțională privind Legea bugetului. Șeful statului argumentează în obiecția de neconstituționalitate că au fost încălcate atribuțiile și rolul Consiliului Fiscal în procedura parlamentară a proiectului de buget, deoarece organismul trebuie să emită o opinie legată de toate amendamentele admise în dezbaterile Legislativului.
De asemenea, Iohannis susține că au fost încălcate prevederile constituționale și prin faptul că reprezentanții Consiliului fiscal nu și-au exprimat opinia în legătură cu declarația de conformitate semnată de premier și ministrul Finanțelor, care a fost prezentată Parlamentului. El invocă şi adoptarea acestei legi cu încălcarea principiilor şi reglementărilor privind responsabilitatea fiscal-bugetară.

 

Related posts

Leave a Comment

2 + 11 =