Brazilia a devenit a treia țară din lume în ceea ce privește numărul de contagieri cu SARS-CoV-2

19 mai 2020  |  08:11  |  👁 448 Vizualizari


Cu un bilanţ oficial de 254.220 de persoane infectate cu noul coronavirus, Brazilia a devenit luni a treia ţară din lume în ceea ce priveşte contagierile, depăşind Regatul Unit, cu aproape 250.000 de infecţii cu COVID-19, informează AFP.

Brazilia a înregistrat 13.140 noi cazuri în ultimele 24 de ore, potrivit cifrelor oficiale. Oamenii de ştiinţă estimează însă că dacă ar fi efectuate teste, cifrele reale ar putea fi de până la 15 ori mai mari.

În doar 72 de ore, Brazilia a depăşit Franţa, Italia şi Spania, urcând de pe locul 6 pe locul 3 în ceea ce priveşte numărul de contaminări, pentru a se situa în spatele Statelor Unite (circa 1,5 milioane) şi al Rusiei (290,678), ocupantele primelor două locuri.

Cu 674 noi decese înregistrate duminică, Brazilia are un bilanţ oficial 16.792 de morţi ca urmare a COVID-19, ocupând locul al şaselea în topul ţărilor cu cele mai multe victime provocate de COVID-19 la nivel mondial. Şi în acest caz, este foarte probabil ca cifrele să fie sub cele reale.

În timp ce pandemia avansează în această ţară de 210 milioane de locuitori, Ministerul Sănătăţii este ocupat de un titular interimar, generalul Eduardo Pazuello, care i-a succedat vineri oncologului Nelson Teich.

Teich şi-a dat demisia după 28 de zile din guvernul preşedintelui Jair Bolsonaro, care susţine că COVID-19 este „doar o gripă”, condamnă măsurile de izolare luate de autorităţile locale şi recomandă utilizarea hidroxiclorochinei, un medicament împotriva malariei, a cărui eficacitate împotriva noului coronavirus nu a fost demonstrată.

Ministerul Sănătăţii a anunţat recent că elaborează noi directive pentru tratarea persoanelor infectate. „Scopul este începerea tratamentului înainte ca boala să se înrăutăţească şi să fie nevoie să se recurgă la o unitate de terapie intensivă”, se arată în comunicatul ministerului, fără a specifica tipul de tratament.

Protocolul actual al Ministerului Sănătăţii recomandă consumul de clorochină doar în cazuri moderate sau grave, în pofida lipsei de dovezi privind eficacitatea acesteia şi a avertizărilor din partea unor state, precum Canada şi Statele Unite cu privire la posibilele sale efecte secundare grave.

Predecesorul lui Teich, popularul Luiz Henrique Mandetta, a estimat că Brazilia se va confrunta cu încă 12 săptămâni „grele”, într-un interviu acordat cotidianului Folha de S. Paulo.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.