Brânza de Sângeorz-Băi, fabricată la 1600 de metri, atestată tradițional

Brânza de Sângeorz-Băi este un nou tip de produs tradițional atestat în România. Este vorba de un tip de brânză frământată ce se consumă în special în județul Bistrița-Năsăud.“Au înţeles de la bun început că acesta este viitorul şi au investit din subvenţii în dezvoltare! Ţin să felicit Cooperativa Agricolă din oraşul Sângeorz-Băi pentru acest atestat! Iată că după doi ani de muncă, investiţie, drumuri şi nervi de oţel avem primul atestat “Produs tradiţional”. În curând veţi putea achiziţiona prima brânză etichetată şi produsă în condiţii optime! Felicitări şi vă îndemn să mergeţi mai departe şi cu alte produse. Împreună cu membrii cooperativei veţi dezvolta acest sector, dezvoltare care într-un final se va simţi în buzunarul fiecărui membru”, a precizat primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău pe pagina sa de Facebook.
Brânza de Sângeorz este datată istoric din 1770 dar se crede că rețeta este mult mai veche. Gustul este unul picant iar compoziția este foarte fină.

Related posts

Leave a Comment

eighteen − 7 =