Bogdan Toader și Raed Arafat anunță modernizarea parcului auto și echipamente de ultimă generație la Ambulanță, SMURD și Salvamont Prahova

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader și secretarul de stat, Raed Arafat, au venit astăzi cu vești bune în cadrul ședinței de bilanț a activității pe anul 2018 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Șerban Cantacuzino”.

Consiliul Județean Prahova sprijină ISU Prahova prin achiziționarea unei camere cu termoviziune care va fi de mare ajutor în cazul căutării pe timp de noapte a persoanelor dispărute.

,,Trebuie, însă, să menționez că ISU Prahova a achiziționat, cu fonduri primite de la Consiliul Judetean Prahova (50.000 de lei), o camerăde termoviziune care va fi de mare ajutor în cazul căutării pe timp de noapte a persoanelor dispărute, precum și pentru a stabili modul de acțiune în intervențiile de stingere a incendiilor, în funcție de temperatura generată de flăcări și măsurată de aparatul respectiv.” a precizat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

,,Pe partea de intervenții, s-a observat o scădere la intervențiile SMURD-ului. Noi am ajuns să avem un parc auto din 2008, suntem în 2019 și avem autospeciale din unele județe cu 1.000.000 km din cauza drumurilor pe care le fac.

Din fericire aceasta problema a fost rezolvată în sensul în care am finalizat licitațiile și primele 420 de masini au intrat in dotarea serviciilor de ambulantă și a SMURD-ului în Decembrie anul 2018 și mai sunt încă 700 – 800 de masini in cadrul acestui proiect, care urmează sa fie livrate pana in Iulie tot serviciilor de ambulantă și SMURD-ului. 

După asta căutam și alte surse de fintare si sa înlocuim tot ce este parc auto vechi la serviciile de ambulantă și la SMURD, plus cu sprijn pentru a deschide noi puncte de lucru, pentru a ajunge mai rapid la populație.

Dotarea pe care a primit-o Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, însă partea medicală la o parte, aici este intr-adevăr, ambulantele au fost din surse europene de finanțare prin programul  operațional regional și acum vorbim de dotarea ISU Prahova, care face parte din dotarea infrastructura mare.

3 autoscări care au fost primite.

Încă mai continuam cu aceste dotări. 27% sunt peste 30 de ani vechime.

Licitația este în curs și fonduri exista pentru aproximativ 500 masini și de capacitate mărita de 10000 litrii și de capacitate mică 4000 litrii.

Fondurile sunt prevăzute, acordul cadrul este pentru 1000 masini. Vor fi alocate pe județ in jur de 10 – 12 masini, dar nu ne oprim aici pentru ca avem și alte dotări cum ar fi taberele pentru sinistrați, in jur de 37, 38 in țara, dotate complet; generatoare electrice, pentru populație.

Inspectoratul general pentru Situații de Urgentă devine un furnizor și al altor servicii care sunt necesare în timpul dezastrelor.

Pentru prima data achiziționăm un număr de masini standardizate care sunt necesare in zonele montane, iar județul Prahova este unul dintre județele cele mai complexe in acest domeniu și din acest punct de vedere, așa ca in cursul acestui an vor sosi primele masini și sper ca iarna viitoare le veți avea in dotare.

Mașinile includ echipamanete individuale de salvare montane pentru cei care lucrează ca salvamontiști, dar și posibilitatea de asigurare de acordare de prin ajutor, dar și transportul.

50 milioane euro de la Banca Mondială pentru clădirile cu risc seismic ale unităților de Pompieri. 36 unități ale pompierilor. Una dintre ele este la Mizil și va fi adusă la standardul zilei de astăzi.” a spus Raed Arafat.

Related posts

Leave a Comment

three × 3 =