Bogdan Toader pe teren în localitățile afectate de vremea severă! Aflați unde mai sunt probleme în acest moment

Președintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader, prefectul județului, Mădălina Lupea, împreună cu Ilie Răduță, director operațiuni regiune din cadrul Electrica SA, s-au deplasat în aceasta dimineata pe DJ 100C Sălciile-Fulga, acolo unde ieri,10 stalpi de inalta tensiune au fost doborati de vantul puternic si de ploaia inghetata.

Autoritățile prahovene anunță că în acest moment, au fost aduși 10 stalpi noi care vor fi montați începând de astăzi, după care se va trece la montarea noii rețele electrice. În zonă, furnizarea de electricitate este susținută temporar de 7 generatoare electrice (doua de la ISU, cinci de la Electrica)

În acest moment, în tot judetul mai sunt 39 de gopsodarii fara curent electric, dar se lucreaza in continuare pentru remedierea situatiei.

Ce spune președintele Consiliului Județean Prahova

 

„Astăzi, împreună cu doamna prefect Mădălina Lupea, am fost în zonele afectate de întreruperile în alimentarea cu energie electrică, pentru a vedea la fața locului care este situația intervențiilor echipelor Electrica și în cât timp se vor putea remedia complet avariile apărute.

Eforturile susținute ale echipelor de la Electrica și intervențiile pompierilor militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Șerban Cantacuzino” au redus numărul abonaților rămași fără curent electric de la circa 17.000 (în weekend) – la 39, în această dimineață.

Zilele acestea s-a lucrat la foc continuu în localitățile prahovene afectate de întreruperile de energie electrică din ultimele zile, cauzate de ploaia înghețată care a produs avarii semnificative în mai multe comune, așa cum s-a întâmplat la Boldești Grădiștea, Sălciile, Ciorani, Drăgănești sau la Baba Ana.

Zeci de stâlpi de iluminat au fost doborâți precum bețele de chibrituri din cauza depunerilor de gheață de câțiva centimetri, care au îngreunat foarte mult firele electrice și au condus la întreruperea alimentării cu curent electric în zonele în care a bătut și vântul cu putere.

Pompierii militari au fost pregătiți pentru a suplini lipsa curentului electric, intervenind cu două generatoare (achiziționate cu fonduri primite de la bugetul județean) șa Sălciile și cu un container de iluminat și un camion cu cârlig pentru alimentarea consumatorilor din Boldești Grădiștea.

Având de-a face cu o serie de avarii importante și de necesitatea înlocuirii într-un timp cât mai scurt a rețelelor electrice afectate – inclusiv a stâlpilor de alimentare –  se preconizează că în situații punctuale întreruperea energiei electrice ar mai putea dura.

Este una dintre cele mai grave situații apărute în ultimii ani din cauza vremii nefavorabile. Avem speranța că vor fi remediate toate problemele în cel mai scurt timp.” a spus președintele Consiliul Județean Prahova, Bogdan Toader.

 

Related posts

Leave a Comment

5 × 3 =