Bogdan Toader: Îmi doresc ca judeţul Prahova să aibă posibilitatea accesării de fonduri cu o valoare substanţial mai mare

Conducerea administraţiei judeţene continuă demersurile care au drept scop atragerea de fonduri, în mod special fonduri europene, pentru realizarea de investiţii în Prahova. Astfel, ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a anunţat că şi-a pus semnătura, în calitate de membru al Consiliului pentru Dezvoltare Regională, pe un important document ce are drept scop posibilitatea accesării de fonduri europene cu o valoare substanţial mai mare, inclusiv pentru Prahova. Este vorba despre memorandumul care a fost înaintat către Autoritatea de Management POR şi Ministerul Fondurilor Europene al României. “Pe data de 5 martie, am luat parte, în calitate de membru al consiliului director, la ședința ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională, condusă de Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița. Participarea mea la această şedinţă a vizat, în primul rând, alocarea regională pe axe prioritare/priorităţi de investiţii şi posibilitatea de realocări financiare între acestea – POR 2014-2020, fapt concretizat prin depunerea memorandumului semnat de membrii acestui consiliu către Autoritatea de Management POR şi Ministerul Fondurilor Europene al României. Îmi doresc ca judeţul Prahova să aibă posibilitatea accesării de fonduri cu o valoare substanţial mai mare decât se întâmplă în prezent pe Axa 10.1- Investiții în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe şi învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, alături de Axa 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.
Consiliul pentru Dezvoltare Regională este un organism regional deliberativ, fără personalitate juridică, fiind constituit şi funcţionând pe principii parteneriale la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională. Acesta este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui judeţ din regiunea Sud Muntenia – Argeş, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu şi Teleorman. Şeful administraţiei prahovene a mai anunţat că, în cadrul şedinţei la care a participat, au mai fost purtate discuții şi cu privire la necesitatea înfiinţării unei reprezentanţe a Regiunii Sud Muntenia la Bruxelles.

Related posts

Leave a Comment

three × 1 =