Bogdan Toader ia măsuri radicale pentru îmbunătățirea serviciilor medicale din Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Consiliului Județean Prahova a alocat în ultimii ani sume uriașe de bani pentru modernizarea infrastructurii Spitalului Județean de Urgență Ploiești și pe pentru îmbunătățirea serviciilor medicale prahovene. Toate acestea fiind menite să creeze un climat prielnic îngrijirii moderne a pacienților.

Acestea sunt acțiuni demonstrate cu fapte chiar de președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, cel care înosțit de ministrul Sănătății, Sorina Pintea a efectuat un control inopinant, ieri noapte în unitatea Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Amintim la acest capitol și campania inedită demarată de Toader încă din octombrie anul trecut, pentru stoparea corupției din spitale, inițiativă ce a fost preluată apoi și de alte județe din România.

Referitor la controlul fulger al ministrului Sănătății de noaptea trecută, redăm integral concluziile președintelui Consiliului Județean Prahova:

,,Controlul inopinat efectuat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de către ministrul Sănătății, doamna Sorina Pintea, a scos la iveală unele abateri de la norme în zona Unității de Primiri Urgențe, dar și pe secțiile vizitate.

Sunt profund dezamăgit de faptul că – în ciuda alocărilor financiare considerabile de la bugetul județului, în scopul îmbunătățirii condițiilor din acest spital – mai există probleme legate de modul în care se întreține curățenia în unitatea medicală cu cea mai mare adresabilitate din Prahova.

Am sesizat, împreună cu doamna ministru Sorina Pintea, deficiențe legate atât de asigurarea curățeniei în incinta spitalului, de modul în care sunt folosite materialele sanitare.

O altă problemă întâmpinată a fost că, în timpul controlului, existau aparținători în sala de așteptare de la Unitatea de Primiri Urgențe care nu erau informați de circa trei ore despre starea pacientului programat pentru un examen imagistic la computer tomograf.

Acesta este un aspect care trebuie rezolvat de urgență, fie prin asigurarea unei comunicări directe cu familiile pacienților care așteaptă vești despre bolnavi, fie prin intermediul unui sistem electronic de informare.

Pe de altă parte, există și problema lipsei de personal din Unitatea de Primiri Urgențe, având în vedere că din cele 24 de posturi existente, doar opt sunt ocupate în această zonă fierbinte a Spitalului Județean, fapt care îngreunează activitatea pe acest sector.

Pentru a găsi soluții la aceste probleme, am convocat, în această dimineață, conducerea spitalului. Le-am solicitat celor prezenți, managerul Marius Niculescu, directorul medical – Florin Pușcariu, directorul de îngrijiri – Manuela Dobre (pentru care doamna ministru Sorina Pintea a solicitat schimbarea din funcție), directorul Direcției de Sănătate Publică – Ioana Loghin, să ia măsuri pentru a rezolva problemele constatate.

Îi asigur pe prahoveni că voi urmări îndeaproape măsurile care vor fi luate de urgență în cadrul acestui spital.

Controalele inopinate vor continua, iar cei vinovați de apariția unor situații similare celor constatate în noaptea de vineri spre sâmbătă vor trebui să plătească cu funcția!” a conchis Bogdan Toader pe pagina sa de Facebook.

Related posts

One Thought to “Bogdan Toader ia măsuri radicale pentru îmbunătățirea serviciilor medicale din Spitalul Județean de Urgență Ploiești”

  1. Aurelian Heleanu

    Pentru cei care au scris articolul: Controlul a fost INOPINAT, nu inopinant!! Se presupune că dacă scrii la un ziar…știi și limba română!

Leave a Comment

two × four =