Bogdan Toader gazda unei delegații chineze în vederea parteneriatelor pentru dezvoltarea județului Prahova

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader,  a primit  miercuri, 26 iunie  2019, vizita unei delegaţii oficiale din  Republica Populară  Chineză, condusă de  Jun Peng, vicepreşedintele  Comitetului din Provincia Hubei, al Congresului Consultativ al Poporului Chinez.

Întâlnirea  a oferit oportunitatea unui schimb de opinii, cu privire la dezvoltarea unor domenii precum turismul, comerțul și sănătatea (în mod special îngrijirea persoanelor vârstnice și gestionarea centrelor de sănătate pentru pensionari).

Oaspeţii chinezi  din Provincia  Hubei s-au arătat plăcut surprinşi de posibilitatea de a investi în Judeţul Prahova, iar preşedintele  Bogdan Toader a reiterat posibilitatea colaborării în domeniul academic, avându-se în vedere parteneriate  între Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti  şi universităţi similare din oraşul Wuhan, capitala provinciei Hubei. Discuțiile s-au axat și pe promovarea înfrățirilor între localități din Prahova și localități din provincia chineză.

De altfel, și la nivel județean există o bună cooperare cu provincii din Republica Populară Chineză, cea mai veche înfrăţire datând din anul  1992, cu provincia Heilongjiang.

În cadrul întrevederii de astăzi, oficialii români și chinezi au evaluat stadiul și perspectivele relației bilaterale, evidențiind importanța aprofundării dialogului privind dezvoltarea durabilă și cooperarea economică.

În acest sens a fost analizată posibilitatea organizării unor  expoziții și târguri, pentru intensificarea schimburilor comerciale și susținerea investițiilor.

Related posts

Leave a Comment

5 × 3 =