Bogdan Toader a semnat contractele de finanțare pentru ONG-urile cu proiecte de finanțare eligibile

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, și reprezentanții ONG – urilor, au semnat contractele de finanțare pentru proiectele declarate eligibile în cadrul Programului finanțărilor nerambursabile alocate din bugetul județului Prahova privind activitățile nonprofit de interes general pentru anul 2019.

Evenimentul a fost organizat într-un cadru inedit, în aer liber, la Grădina Botanică Bucov.

Consiliul Județean Prahova a acordat o atenție deosebită sectorului ONG din județul  Prahova, astfel că valoarea finanțărilor nerambursabile acordate în baza legii 350/2005 a crescut substanțial în 2019, comparativ cu anul precedent, ridicându-se la suma de 1.000.000 de lei.

Au fost depuse un număr de 30 de proiecte, din care 24 au fost declarate eligibile, urmând să primească finanțare în valoare totală de 626.107 lei.

Cele mai multe proiecte eligibile au fost pe domeniul cultură și învățământ, sănătate, dar și pe domeniul sportul de performanță. Și celelalte domenii (social, tineret, sportul pentru toți) au avut o pondere echilibrată.

Organizațiile neguvernamentale, care au avut proiecte eligibile sunt: Alianța Franceză Ploiești; Asociația Centrul European pentru Politici Educaționale și Formare Interdisciplinară – Interedu – Ploiești, Prahova; Asociația Viitorul Tinerilor; Asociația ,,Împreună pentru Aluniș”; Protoeria Ploiești Nord; Asociația Arche, București; Asociația Folclorică Doina Prahovei; Asociația Diabeticilor din Prahova – Ploiești; Asociația Pacienților Oncologici – România (APOR); Asociația Uniunea Democrată a Romilor din România –Florești, Prahova; Fundația Bucuria Ajutorului –Filiala Urlați; Organizația Umanitară Concordia; Fundația Cantacuzino Florești; Puiu Simona; CS Aurora Băicoi; Club Sportiv Petrolul Ploiesti; Asociația Județeană de Handbal Prahova; Clubul sportiv Școala de Fotbal Emil Costea; Asociația Club Sportiv Muntenia Blejoi; Acociația Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești; Asociația Club sportis ISORTS Ploiești; Asociația ,,Întoarce-te la Sport”.

,,O altfel de ceremonie de semnare de proiecte, la Grădina Botanică Bucov

După cum cunoașteți, există în județul nostru mai mulți oameni care își răpesc din timp și fac muncă voluntară pentru comunitatea noastră.

Consiliul Judetean Prahova a organizat, și în 2019, concursul de proiecte, prin intermediul căruia ONG-urile pot accesa fonduri nerambursabile. Suma disponibilă, anul acesta, a fost de 1.000.000 lei.

30 de asociații și organizații nonprofit au participat la concurs, 24 dintre acestea fiind declarate eligibile, conform ghidului solicitantului privind finanțările nerambursabile. Ghidul solicitantului a fost formulat, anul acesta, ținând cont și de propunerile făcute de ONG-uri la Consultarea pe care am avut-o cu acestea la începutul acestui an.

Astăzi, am semnat

Cred, cu tărie, că dezvoltarea comunității de care aparținem se face, cu adevărat, doar prin colaborare și participare activă.

Felicitări tuturor participanților și mulțumiri pentru contribuția adusă județului!” a spus președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, pe pagina sa de Facebook.

Related posts

Leave a Comment

four × five =