Biserica Ortodoxă Română pune la dispoziție spații pentru carantină în mănăstiri

15 martie 2020  |  20:44  |  👁 923 Vizualizari


În lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, Biserica Ortodoxă Română pune la dispoziția autorităților spațiile de cazare din mănăstiri pentru adăpostul persoanelor aflate în carantină.

Mănăstirea Neamț a fost printre primele care a ieșit în întâmpinarea celor veniți din diaspora. Aproximativ 40 de persoane se află în prezent în carantină la Centrul Social Cultural „Sfântul Paisie” al așezământului.

Marea majoritate sunt din Italia, a precizat părintele arhimandrit Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț.

„Au fost aduși direct de la Vama Nădlac sau de la Oradea și sunt cazați câte unul sau doi la Centrul Sfântul Paisie. Avem aproape 40 de persoane. Au fost mai mulți, dar i-au redirecționat în alte părți”, a declarat Arhim. Benedict Sauciuc pentru Radio Trinitas.

Centrul mănăstirii are în dotare 52 de camere. Persoanele cazate primesc acolo hrană și asistență medicală.

Biserica este implicată în lupta cu noul virus pe mai multe planuri. Atât prin spații de cazare, alimente, voluntari care vin în sprijinul autorităților, cât și prin rugăciune.

Vineri, Primarul General al Capitalei a transmis public mulțumiri Patriarhului României pentru tot sprijinul oferit.

„Mulțumesc public Preafericitului Părinte Daniel – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care sprijină Primăria Capitalei și primăriile de sector cu voluntari (preoți, măicuțe, studenți la Teologie) care să ajute angajații direcțiilor sociale – cei care asigură mâncarea, obiectele de igienă și alte nevoi pentru persoanele care sunt carantinate instituțional (venite din Italia și Spania, în special), precum și donația de alimente, medicamente etc”, a scris primarul Gabriela Firea pe Facebook.

În prezent, sub patronajul Bisericii funcţionează 40 de unităţi medicale şi farmaceutice. Biserica Ortodoxă este, la ora actuală, cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuţiei în lucrarea socială.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.