Bebelusii care petrec timp de calitate cu parintii lor invata mai repede, potrivit unui studiu

Cat de important este sa petreci timp cu copilul

Cercetatorii de la Colegiul Imperial din Londra, (King’s College din Londra) si Universitatea Oxford au observat modul in care tatii s-au ocupat de copiii lor in primele trei luni si au masurat dezvoltarea cognitiva a acestora dupa un an.

Studiul, publicat in Jurnalul de Sanatate Mintala pentru sugari, explica faptul ca bebelusii ai caror parinti s-au jucat cu ei in primele luni au avut o performanta mai buna la testele cognitive de la doi ani.

Desi multi factori afecteaza dezvoltarea copilului, calitatea relatiei dintre tata si copil poate fi foarte importanta. Profesorul Paul Ramchandani a fost responsabil de cercetare.

“Chiar si la trei luni, aceste interactiuni timpurii dintre tata si copil pot favoriza dezvoltarea cognitiva a copilului,” a explicat acesta.

Pentru studiu, cercetatorii au inregistrat tatii jucandu-se cu copiii lor de trei luni, apoi i-au inregistrat in timpul unei sesiuni de lectura, doi ani mai tarziu. Apoi, videoclipurile au fost observate de specialisti si au clasificat tatii in functie de interactiunile lor la trei luni si la 24 de luni.

Cand copiii aveau doi ani, ei si-au calificat nivelul cognitiv in conformitate cu Indexul Dezvoltarii Mentale (MDI), care include recunoasterea culorilor si a formelor. Dupa analizarea datelor a 128 de tati si luarea in considerare a unor factori cum ar fi veniturile si varsta acestora, au fost descoperite relatii pozitive in ceea ce priveste gradul de interactiune al tatilor cu copiii si calificarea micutilor in cadrul examenelor.

Asadar, cercetatorii subliniaza faptul ca acest studiu a relevat un mesaj clar: tatii trebuie sa se implice mai mult in viata copiilor lor, petrecand mai mult timp cu ei de la o varsta frageda, deoarece efectul pe termen lung nu poate fi decat unul pozitiv.

Sursa: Copilul.ro

Related posts

Leave a Comment

one × 5 =