Bazin de înot, grădiniţă, teren de fotbal şi case pentru tineri. Vezi planul viceprimarului Ganea pentru modernizarea zonei de lângă Hipodrom!

Primăria Ploieşti a realizat un plan urbanistic zonal, pentru un teren de câteva hectare pe care îl deţine în spatele Hipdromului, pe strada Ghighiului, unde vrea să realizeze investiţii de amploare. Conform proiectului, aici urmează să “răsară” un teren de fotbal, cu pistă de atletism, o grădiniţă, cu sală de sport la parter, pentru gimnastică ritmică, locuri de joacă, un bazin olimpic de înot şi foarte multe case.
Viceprimarul municipiului Ploieşti, Cristian Ganea, a oferit miercuri mai multe detalii despre PUZ, precizând că se caută surse de finanţare pentru realizarea acestor investiţii. O bună parte din teren urmează să fie lotizată şi predată, pentru construirea de case, către familiile tinere şi către veterani de război, în baza unor legi care le dau dreptul acestor categorii de persoane să solicite terenuri din partea administraţiei locale. Restul terenului cuprinde, conform planului urbanistic, zone pentru complexuri sportive, dar şi una pentru clădiri administrative.
“Pe partea dinspre strada Ghighiului vor fi 130 de loturi pentru tineri, pe Legea 15, şi pentru veterani şi revoluţionari, pentru persoane îndreptăţite conform legii. În continuare, este creionat un viitor bazin olimpic de înot, pentru că avem nevoie la Ploieşti, mai avem un spaţiu pentru o grădiniţă, o zonă verde şi un stadion de fotbal, împrejmuit cu pistă de atletism”, a detaliat, cu harta în faţă, viceprimarul Cristian Ganea. Întrebat când ar putea să apară pe teren toate aceste obiective care dau atât de bine pe hârtie, reprezentantul Primăriei a precizat că, având în vedere bugetul sărac pentru investiţii, se caută surse financiare suplimentare. “În momentul de faţă, se lucrează la studiul de fezabilitate pentru bazinul de înot”, a completat viceprimarul.
Stadionul de fotbal în discuţie urmează să fie construit de către Federaţia Română de Fotbal, din fonduri proprii. Proiectul a fost anunţat de aproximativ doi ani.

sursa: www.telegrama.ro

Related posts

Leave a Comment

3 × 3 =