Banii pentru irigații din PNRR nu mai vin!

18 mai 2021  |  05:20  |  👁 396 Vizualizari


Liberalii au recunoscut în ședința Biroului Executiv că nu s-a acceptat la nivelul Comisiei Europene să existe finanțare pentru irigații prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Finanțarea cu peste 3 miliarde de euro a proiectelor României pentru irigații a rămas doar un vis. Oficialii europeni nu consideră că planul prezentat la Bruxelles respectă condițiile de mediu. Surse din anturajul lui Ludovic Orban au declarat pentru Europa Liberă că șansele sunt „minime” pentru a se obține banii pentru irigații.

Situația a fost analizată și în ședința Biroului Executiv al PNL, unde mai mulți lideri de organizații și-au exprimat nemulțumirea față de situație.

„Cel puțin prima fază a extinderii canalului Siret-Bărăgan – 50 km – constituie un proiect matur, care poate fi finanțat prin PNRR. În proiecția mea face parte din PNRR. Dar până la finalizarea negocierilor privind sumele alocate proiectului de gestionare a apei din PNRR încă mai este vreme”, declara ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în luna martie, pentru Europa Liberă.

Siret-Bărăgan, un proiect care datează din anii ’80, nu mai corespunde însă noilor componente europene privind lupta împotriva deșertificării.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.