Bani pentru bone, de la primărie. Aflați unde

Părinții care n-au prins loc în creșe vor primi de la primărie bani pentru bone. Proiectul a fost lansat spre consultare publică și vine după ce aproape o mie de cereri în creșe n-au putut fi onorate. 

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat că  ”Primăria Cluj-Napoca a lansat spre consultare publică proiectul privind acordarea de sprijin financiar pentru plata bonelor. Cererea mare de locuri în creșe face ca eforturile de extindere a numărului de locuri din creșe și construirea de noi unități să nu fie suficiente. Este nevoie și de politici alternative pentru a oferi soluții la nevoile cetățenilor, astfel încât standardele de calitate a vieții să fie la cel mai înalt nivel. Această soluție vine ca o alternativă la metodele convenționale, după practici deja existente și în alte orașe europene. Propunerea constă în acordarea de sprijin financiar pentru plata bonelor, pentru sprijinirea părinților care au copii de vârstă antepreșcolară, care nu au un loc la creșă. Sprijinul financiar va fi acordat în baza unei metodologii care să stabilească în mod clar condițiile de eligibilitate și criteriile sociale în funcție de care acest ajutor se poate obține, pentru a asigura suportul necesar pentru îngrijirea, creșterea, formarea, dezvoltarea și educarea copiilor”, scrie Mediafax.

Sumele alocate lunar vor fi cuprinse între 250 și 710 lei. Sunt eligibili părinții care împreună nu câștigă mai mult de 3.500 de lei.

Related posts

Leave a Comment

four × 1 =