Un avion prăbuşit peste linii electrice a provocat întreruperi masive de curent electric în apropiere de Washington
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit duminică peste linii electrice de înaltă tensiune la aproximativ 48 de kilometri nord de Washington, D.C., provocând întreruperi masive de curent, echipa de salvare lucrând până târziu în noapte pentru a salva persoanele aflate la bordul aeronavei încurcate în cabluri, transmite luni Reuters.
Aeronava s-a prăbuşit în jurul orei locale 17:30 (22:30 GMT) în condiţii de ceaţă şi umezeală în comunitatea suburbană Montgomery Village, Maryland, conform serviciului de pompieri şi salvare. Avionul a fost prins în liniile electrice la aproximativ 30 de metri de sol. Impactul a cauzat întreruperi de curent pentru aproximativ 120.000 de clienţi, potrivit Pepco, compania de utilităţi din zona Washington. Au fost închise mai multe drumuri şi multe semafoare din zonă nu mai funcţionează.
Pompierii au spus iniţial că două persoane sunt în viaţă, în interiorul avionului, deşi şeful pompierilor a refuzat ulterior să confirme numărul celor aflaţi la bord. Scott Goldstein, şeful pompierilor din comitatul Montgomery, a declarat că echipa de salvare este în contact cu doi ocupanţi ai avionului, pe care îi sună pe telefoanele mobile la intervale regulate. El a refuzat să descrie starea acestora, menţionând doar că păstrează contactul cu ei.
„Nu există altă modalitate de a determina dacă este sigur să accesăm stâlpul până când acesta nu este împământat, ceea ce înseamnă că echipajele trebuie să urce pentru a pune cleme şi cabluri pe linii” pentru a se asigura că nu există electricitate statică sau curent rezidual, le-a spus Goldstein reporterilor. A adăugat că avionul trebuie, de asemenea, fixat de stâlp înainte ca ocupanţii să poată fi evacuaţi.
Potrivit Administraţiei Federale a Aviaţiei, aeronava Mooney M20J zbura din Westchester, New York şi urma să aterizeze la Montgomery Airpark, în apropiere de locul accidentului.
Restricţiile stricte impuse de autorităţile chineze pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19 lasă fermierii fără altă opţiune decât aceea de a-şi distruge recoltele pe care nu mai pot să le vândă, ceea ce a declanşat îngrijorări cu privire la o criză alimentară şi proteste pe social media, transmite Bloomberg.
Mai multe videoclipuri au început să circule online în care se pot vedea fermieri care îşi distrug produsele agricole proaspete pe care au dificultăţi în a le comercializa. Mass media de stat şi locală au publicat reportaje cu privire la câmpuri de legume care sunt distruse în mari regiuni producătoare de legume, precum provinciile Shandong şi Henan, pentru a face loc în vederea însămânţării următoarei recolte.
Distrugerea produselor alimentare proaspete are loc într-un moment în care mulţi chinezi sunt în izolare şi se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu alimente şi alte perturbări de aprovizionare. Această distrugere riscă să majoreze preţurile la alimente, care sunt deja la un nivel ridicat, şi să submineze eforturile Beijingului de a asigura aprovizionarea cu hrană şi a elimina risipa. Proteste împotriva restricţiilor anti-Covid au izbucnit în ultimele zile în mai multe oraşe din China, inclusiv în Beijing şi Shanghai.
Mai multe legume precum varza, ridichiile şi spanacul sunt acum recoltate în China dar sunt blocate în zonele rurale. Camioanele şi comercianţii fie nu sunt disponibile sau nu pot intra în sate pentru a colecta produsele agricole din cauza restricţiilor de deplasare şi ordinelor de carantină. O publicaţie a fermierilor a raportat că există dificultăţi în aducerea legumelor pe piaţă din cauza restricţiilor anti-Covid şi citează cazul pieţei Xinfadi din Beijing, unde în timp ce preţurile plătite fermierilor pentru legume au scăzut, preţurile de comercializare cu amănuntul au explodat.
„Cetăţenii vor alimente, fermierii vor venituri iar sezonul agricol nu aşteaptă pentru nimeni” subliniază publicaţia de stat Farmers’ Daily. Aceasta a făcut un apel către autorităţi pentru a reduce obstacolele în calea vehiculelor care transportă produse alimentare, „astfel încât legumele de pe câmp să poată fi servite pe mesele a mii de gospodării”.
Rusia şi SUA dispun de modalităţi de a gestiona riscurile nucleare la nivel de agenţii de informaţii, a declarat luni însărcinatul cu afaceri al ambasadei americane din Moscova, Elizabeth Rood, pentru agenţia de stat rusă RIA Novosti, adăugând că pentru moment nu este prevăzută vreo reuniune între cele două părţi, relatează Reuters.
Mai devreme luna aceasta, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA), William Burns, s-a întâlnit cu Serghei Narîşkin, şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR), şi l-a avertizat asupra consecinţelor unei eventuale utilizări a armelor nucleare de către Rusia, a indicat Casa Albă.
Referitor la această întâlnire, Rusia a declarat că au fost discutate probleme „sensibile”, refuzând orice fel de comentariu asupra lor. „Statele Unite ale Americii dispun de canale pentru a gestiona riscurile cu Federaţia Rusă, în special riscurile nucleare, şi acestea au făcut obiectul întâlnirii dintre directorul CIA Burns” cu omologul său rus”, a afirmat Rood într-o înregistrare video difuzată de RIA Novosti pe canalul său Telegram.
„Directorul Burns nu a negociat nimic şi nu a discutat despre o soluţionare a conflictului în Ucraina”, a afirmat diplomata americană. Elizabeth Rood a declarat că, dacă va fi nevoie de o altă convorbire prin acest canal, aceasta ar putea avea loc. „Din câte ştiu, nu există nimic planificat în acest sens”, a adăugat ea.
Rusia a declarat după întâlnirea dintre Narîşkin şi Burns că Moscova este deschisă unor noi discuţii la nivel înalt cu SUA, dar Kremlinul a respins ideea unui summit între preşedintele Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden ca fiind „în afara discuţiei” deocamdată.
Responsabili din cele două ţări ar urma să se întâlnească la Cairo, între 29 noiembrie şi 6 decembrie, pentru a discuta despre reluarea inspecţiilor în cadrul noului tratat de reducere a armelor nucleare START, chiar dacă Moscova a minimizat perspectiva unui progres rapid în cadrul acestor convorbiri.
O alunecare de teren produsă duminică în oraşul Yaounde, capitala Cameronului, a ucis cel puţin 14 persoane care participau la o înmormântare, a anunţat guvernatorul regiunii, potrivit Reuters. Transportăm cadavrele la morga spitalului central, iar căutarea altor persoane sau trupuri neînsufleţite este în desfăşurare, a declarat pentru reporterii aflaţi la faţa locului guvernatorul provinciei Centrale din Camerun.
Zeci de persoane asistau la o înmormântare pe un teren de fotbal situat la baza unui dig cu o înălţime de 20 de metri, care s-a prăbuşit peste aceştia, a declarat pentru agenţia Reuters un martor ocular.
Yaounde este unul dintre oraşele cu cea mai ridicată umiditate din Africa şi este construit pe un relief alcătuit din zeci de dealuri abrupte, pe care au fost construite locuinţe sărăcăcioase. Ploile torenţiale au declanşat numeroase inundaţii devastatoare pe teritoriul ţării în acest an, slăbind infrastructura şi forţând mii de persoane să-şi părăsească locuinţele.
Un copil în vârstă de nouă luni este cea mai tânără victimă a războiului declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina, susţine adjunctul şefului Departamentului de investigaţii al Poliţiei Naţionale din Ucraina, Serhii Panteleev.
Potrivit acestuia, numărul totalul al deceselor confirmate în rândul copiilor se ridică la 382. Totodată, peste 800 de copii au fost răniţi, numărul acestora crescând în urma atacurilor cu rachete asupra oraşelor ucrainene. Pe de altă parte, Poliţia Naţională anchetează dispariţia a peste 6.000 de copii din teritoriile ocupate, despre care există informaţii că ar fi fost transportaţi în Rusia.
„Avem dovezi că au transportat copii mici, peste 6.000 de copii, care după câteva zile de ocupaţie au dispărut de pe teritoriile noastre. Au fost duşi în Federaţia Rusă. Care este soarta copiilor acolo este foarte greu de spus astăzi”, a afirmat Panteleev într-o declaraţie. Oficialul Poliţiei ucrainene precizează că numeroşi copii au fost ucişi în maşini în timp ce încercau, alături de părinţii lor, să fugă din calea armatei ruse.
„Am avut şi cazuri multiple de civili găsiţi împuşcaţi în maşinile lor, în timp ce încercau să se evacueze din localităţile lor, deşi pe maşini erau semne distinctive că transportă copii. Era scris cu majuscule „Copii”. Au tras în toate coloanele de maşini şi în toată regiunea Harkov avem peste 25 de morţi în opt automobile care erau în mişcare. Din păcate, nimeni nu a rămas în viaţă. Între ei erau 12 copii foarte mici”, a adăugat ofiţerul de poliţie.
China a raportat pentru a cincea zi consecutiv un număr record de cazuri COVID-19 pentru data de 27 noiembrie, când s-au înregistrat 40.347 de noi infectări, din care 3.822 au fost simptomatice şi 36.525 asimptomatice, a anunţat luni Comisia Naţională pentru Sănătate, potrivit Reuters.
Bilanţul din ziua precedentă a fost de 39.791 de cazuri noi – 3.709 simptomatice şi 36.082 asimptomatice, întrucât China contorizează separat cele două tipuri de îmbolnăviri. Excluzând infecţiile importate, China a raportat 40.052 de noi cazuri cu transmitere locală, dintre care 3.748 au fost simptomatice şi 36.304 asimptomatice, un bilanţ mai mare decât cele 39.506 de cazuri înregistrate în ziua precedentă.
Nu au fost înregistrate decese, spre deosebire de ziua anterioară când a fost înregistrat un deces, bilanţul victimelor de la debutul pandemiei fiind de 5.233. Până pe 27 noiembrie, în China continentală au fost confirmate 311.624 de cazuri simptomatice.
Numărul ridicat al infectărilor survine pe fundalul ciocnirilor produse duminică noapte între sute de demonstranţi şi poliţia din Shanghai, după ce protestele faţă de restricţiile stricte împotriva COVID-19 s-au extins în mai multe oraşe din ţară.
Metropolele Guangzhou şi Chongqing, unde s-au înregistrat mii de cazuri de COVID-19, depun eforturi pentru a ţine focarele sub control, în timp ce sute de infectări au fost raportate în mai multe oraşe de pe teritoriul ţării, duminică.
În capitala chineză, Beijing, au fost raportate duminică 840 de cazuri simptomatice şi 3.048 asimptomatice, în comparaţie cu 747 simptomatice şi 3.560 asimptomatice înregistrate în ziua precedentă, potrivit datelor autorităţilor locale.
Metropola financiară Shanghai a raportat 16 cazuri simptomatice şi 128 de cazuri asimptomatice, în comparaţie cu 11 cazuri simptomatice şi 119 cazuri asimptomatice în ziua precedentă, potrivit autorităţilor locale. Guangzhou, un oraşul situat în sudul ţării şi cu o populaţie de aproape 19 milioane de persoane, a raportat 199 de cazuri noi cu transmitere locală simptomatice şi 7.166 de cazuri asimptomatice, în comparaţie cu 146 de cazuri simptomatice şi 7.266 de cazuri asimptomatice cu o zi înainte, au spus autorităţile locale.
Chongqing a raportat 238 de noi infectări COVID-19 simptomatice cu transmitere locală şi 9.447 de cazuri asimptomatice, în comparaţie cu 194 simptomatice şi 8.667 de cazuri asimptomatice în ziua precedentă, au spus autorităţile guvernamentale.
sursahttps://www.dcnews.ro/azi-in-lume-stirile-zilei-de-28-noiembrie_896599.html
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.