Audieri candidați la CCR. Gheorghe Stan, prezent. Cătăniciu: HĂRȚUIRE! Punem punct acestei mascarade

Gheorghe Stan, propus de PSD pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională (CCR) din partea Camerei Deputaţilor, a fost audiat, marţi dimineaţă, în Comisia juridică.
”Este pentru prima dată când vorbesc în calitate de magistrat în faţa unei comisii a Parlamentului. (…) Am o vechime de peste 20 de ani în funcţia de procuror, timp în care mi-am îndeplinit atribuţiile cu imparţialitate şi obiectivitate, urmărind în permanenţă respectarea statutului de magistrat şi respectarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor”, a zis Gheorghe Stan.
La finalul prezentării a urmat o serie de întrebări, reprezentanţii PNL adresând două întrebări pentru Gheorghe Stan, una dintre ele – cea în care Gheorghe Stan era întrebat dacă ştie câte articole are Constituţia – fiind respinsă, fiind considerată jignitoare de către preşedintele comisiei.
Tot din partea grupului PNL a venit o întrebare pentru Gheorghe Stan, acesta fiind întrebat dacă îşi asumă politic candidatura. Gheorghe Stan a declarat că este magistrat şi nu a făcut niciodată politică.
Cătăniciu: Asta este hărțuire!
Steluța Cătăniciu, deputat ALDE, aflată la audieri, a avut o reacție în acest scandal.
”Nu vreau să adresez întrebări niciunui candidat, dar constat că doar un candidat are calitatea de magistrat și constat că pe unii dintre cei prezenți, cum ar fi pe dl Gheorghe Stan, unii dintre dumneavoastră îl hățuiți. Ori îi audiem pe toți, ori punem punct acestei mascarade!”, a zis Steluța Cătăniciu.
PSD l-a propus pe Gheorghe Stan, şeful Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor, în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, din partea Camerei Deputaţilor.
Toţi candidaţii au fost validaţi de Comisia juridică, raportul întrunind 25 de voturi ”pentru” şi două abţineri.

Related posts

Leave a Comment

eight + nine =