Au invatat fotbalul si l-au castigat!

Petrosport Ploiești a câștigat ediția a V-a a turneului „Let’s teach football to our children”. În plus, clubul ploieștean a avut în Vlad Stancovici, cel mai bun jucător al competiției. Turneul cu reguli speciale organizat la Brașov de CS Colțea 1920 împreună cu Federația Română de Fotbal și Enjoy Sports Agency s-a desfășurat în perioada 14-17 februarie la Brașov. Finala s-a desfășurat între Petrosport și Zimbru Chișinău. Copiii pregătiți de Iulian Cojocaru și-au adjudecat trofeul de campioni și medaliile de aur.


Competiția s-a adresat copiilor U12 și promovează dezvoltarea anumitor principii de bază pentru fotbalul de performanță. Mai exact, se joacă 3 reprize a câte 15 minute în care doar în ultima treime se joacă în egalitate numerică, primele 2 treimi fiind de superioritate, respectiv inferioritate numerică pentru ambele combatante. Pe lângă numărul de jucători, o altă regulă care ajută la dezvoltarea micuților fotbaliști este aceea că fiecare jucător aflat pe foaia de joc trebuie să dispute un număr de minute egale cu restul colegilor, asta deoarece la jumătatea fiecărei reprize arbitrul fluieră o pauză pentru schimbări, acesta fiind singurul moment când antrenorii pot face înlocuiri. De asemenea, echipa care joacă în superioritate numerică nu are voie să degajeze mingea peste linia de centru.

Observator din partea comisiei tehnice a FRF a fost ex-internaționalul Ionel Augustin care s-a declarat încântat: “Salut această inițiativă, atât copiii, cât și antrenorii sunt puși in fața unor situații speciale si trebuie să reacționeze, aceste turnee de pregătire trebuie să fie folosite pentru dezvoltarea jucătorilor, dar și a antrenorilor. Am văzut foarte mulți copii talentați și vreau să-i felicit pe cei care au avut această idee, sper să putem să dezvoltăm și la nivel național”. În cele 3 zile, s-au disputat 60 de jocuri în care s-au marcat 274 de goluri: 116 dintre acestea în superioritate, 62 în inferioritate, iar 96 în timp ce echipele evoluau în formulă completă.

Sursa : ph-online.ro

Related posts

Leave a Comment

5 × 4 =