Atenție! Schimbări majore în legea taximetriei

8 iulie 2020  |  13:31  |  👁 474 Vizualizari


Legea taximetriei ar putea fi schimbată pentru a oferi taximetriștilor licențe și pentru mașini cu o capacitate de transport de nouă locuri.

Un nou proiect de lege propune modificarea definiției taxiului astfel încât să ofere posibilitatea celor care practică taximetrie să folosească mașini mai mari.

Acum în lege taxiul este definit ca “autovehicul din categoria autoturisme cu până la maximum 5 locuri, inclusiv locul conducătorului auto”. Schimbarea va presupune înlocuirea cifrei 5 cu 9, restul condițiilor de desfășurare a activității de taximetrie rămânând aceleași, se arată într-un material auto-bild.ro.
“Serviciile de taxi sunt asimilate serviciilor de transport. Pentru asigurarea unui regim concurențial echilibrat și stabilirea unui regim nediscriminatoriu a modurilor de transport utilizate pentru transportul de persoane în mediul urban, trebuie eliminate discriminarea și îngrădirea accesului la piața transportului în regim de taxi a posesorilor de autovehicule care se încadrează în definiția autoturismului”, subliniază autorii proiectului. Amintim că recent Parlamentul a adoptat un proiect de lege asemănător cu acesta, dar destinat serviciilor de transport alternativ (ridesharing), ai cărui reprezentanți în România sunt Uber, Bolt sau Yango.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.