Astăzi serbăm Ziua Internațională a Drepturilor Omului

Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, ocazie cu care secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres a declarat următoarele: “Drepturile proclamate în Declaraţie se aplică tuturor – indiferent de rasă, credinţă, zonă geografică sau orice altă diferenţă. Drepturile omului sunt universale şi eterne. De asemenea, ele sunt indivizibile. Drepturile civile, politice, economice, sociale şi culturale reprezintă un tot unitar.”

Ziua Drepturilor Omului este sărbătorită pe întreg mapamondul în fiecare an pe data de 10 decembrie. Această dată a fost aleasă pentru a onora adoptarea și proclamarea de către Adunarea Generală a ONU, la 10 decembrie 1948, a Declarației Universale a Drepturilor Omului (DUDO).

În țara noastră s-au anunțat deja încă de săptămâna trecută numeroase evenimente care se vor desfășura în onoarea acestei zile importante din istorie.
În contextul în care anul acesta ideea de comunitate LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și persoane transgender) a luat un avânt nedorit de mulți, în Timișoara va fi marcată Ziua Drepturilor Omului pe parcursul unor evenimente organizate de reprezentanți ai acestor comunități. Iată ce declară organizatorii:
“Organizarea la Timișoara a Zilei Drepturilor Omului dorește să atragă atenția și asupra importanței respectării drepturilor minorităților, în special a comunității LGBT, care are nevoie de reprezentare atât în parlament, cât și în societate”.

Related posts

Leave a Comment

three × one =